Dominicaanse Republiek

Waarom Thuisvaccinatie?

Ook ’s avonds en in het weekend

Vaccinaties en advies aan huis of op het werk wanneer het u uitkomt

Meestal vergoed door ziektekostenverzekering

Vaccinaties Dominicaanse Republiek

Vaccinaties beschermen u tegen diverse infectieziekten die in de Dominicaanse Republiek voorkomen. Deze infectieziekten kunnen niet alleen uw vakantie bederven, maar ook impact hebben op uw leven. Ga daarom altijd goed beschermd op reis! Of u voor de Dominicaanse Republiek vaccinaties nodig heeft, hangt af van uw gezondheidssituatie, de verblijfsduur, de gebieden die u bezoekt en uw accommodatie in de Dominicaanse Republiek. Hieronder leest u welke vaccinaties de Dominicaanse Republiek vereist en welke inentingen wij adviseren. Maak vandaag nog een afspraak bij Thuisvaccinatie.nl om uw benodigde vaccinaties voor de Dominicaanse Republiek te halen.

Welke vaccinaties zijn verplicht voor de Dominicaanse Republiek?

De gele koorts vaccinatie is alleen verplicht wanneer u de Dominicaanse Republiek wilt inreizen vanuit Brazilië (vanuit de staten Mina Gerais, Espirito Santo, Sao Paulo en Rio de Janeiro). Als u vanuit Nederland naar de Dominicaanse Republiek reist is de gele koorts vaccinatie voor u niet verplicht. Er komt geen gele koorts voor in de Dominicaanse Republiek.

Naast de in enkele gevallen verplichte gele koorts vaccinatie, worden er een aantal andere inentingen voor Dominicaanse Republiek geadviseerd. Hieronder kunt u lezen om welke vaccinaties het gaat.

Wat heb ik verder nodig aan vaccinaties voor de Dominicaanse Republiek?

Er worden voor de Dominicaanse Republiek vaccinaties aanbevolen tegen een aantal reizigersziekten. Sommige van deze inentingen worden altijd geadviseerd, ongeacht de duur van uw verblijf in de Dominicaanse Republiek. Andere vaccinaties raden wij alleen aan als u langer dan een bepaalde tijd in de Dominicaanse Republiek wilt verblijven.

Thuisvaccinatie.nl adviseert de volgende vaccinaties voor de Dominicaanse Republiek:

Gaat u langer dan drie maanden naar de Dominicaanse Republiek? Dan adviseert Thuisvaccinatie.nl naast de bovenstaande inentingen voor de Dominicaanse Republiek ook deze aanvullende vaccinaties:

Deze vaccinaties kunnen ook bij een korter verblijf worden geadviseerd. Dit hangt van uw persoonlijke vaccinatieadvies af.

Loop ik risico op malaria in de Dominicaanse Republiek?

In bepaalde gebieden van de Dominicaanse Republiek komt malaria voor; een ziekte waaraan nog steeds Nederlanders overlijden. Verblijft u in een malariagebied in de Dominicaanse Republiek, dan adviseren wij in sommige gevallen het meenemen van malariapillen.

Malaria kunt u krijgen via een muggenbeet. Het is daarom belangrijk om muggenbeten te voorkomen. Enkele tips:

  • Draag bedekkende kleding en gebruik mugwerende middelen met DEET.
  • De muggen die malaria overbrengen, steken vooral ‘s avonds, ‘s nachts en in de vroege ochtend. Slaap ‘s nachts onder een muskietennet.
  • Krijgt u koorts tijdens of na uw verblijf in een malariagebied? Bezoek dan zo snel mogelijk, maar in ieder geval binnen 24 uur, een arts! Er bestaat geen inenting tegen malaria.
  • Mugwerende middelen met DEET, muskietennet(ten) en vele andere producten kunt u bestellen via onze webshop.

Welke gezondheidsrisico’s zijn er in de Dominicaanse Republiek?

In de Dominicaanse Republiek dient u ook rekening te houden met de volgende infectieziekten:

  • Reizigersdiarree komt wereldwijd voor. Dit is vooral een vervelende reizigersziekte. Lees meer over reizigersdiarree.
  • In de Dominiaanse Republiek komen muggen voor die ziektes zoals dengue, zika of chikungunya kunnen overbrengen. Muggenwering is daarom van groot belang. Lees meer over denguezika of chikungunya.
  • In zoet water kunnen parasieten voorkomen die schistosomiasis (bilharzia) veroorzaken. Lees meer over schistosomiasis.
  • In de Dominicaanse Republiek komen hiv/aids en andere soa’s op grotere schaal voor dan in westerse landen. Lees meer over hiv/aids en soa’s.
Onze unieke werkwijze
1
Maak uw account aan

Maak een account aan op onze website.

2
Reisverklaring

Vul uw reisverklaring in

3
Persoonsgegevens

Vul uw persoonsgegevens in

4
Gezondheidsverklaring

Vul uw gezondheidsverklaring in

5
Uw afspraak maken

Plan uw afspraak in zodat we bij u langs kunnen komen

Actueel vaccinatie nieuws

Wijzigingen malaria-advies LCR

Wijzigingen malaria-advies LCR Thuisvaccinatie werkt al jaren volgens de richtlijnen van het Landelijk…

Lees meer
Polio

Vaccinatieverplichting polio Congo D.R. (Kinshasa) gewijzigd

Lees meer

Ebola uitbraak Oeganda

Ebola uitbraak Oeganda Sinds 20 september 2022 is er een ebolavirus uitbraak in…

Lees meer
Ebola uitbraak Oeganda

Aangepast vaccinatieadvies mazelen

Aangepast vaccinatieadvies mazelen Recent zijn de mazelenvaccinatie-adviezen voor reizigers geactualiseerd. Binnen Europa…

Lees meer