Malaria in Afghanistan

In Afghanistan komt malaria voor

Malaria in Afghanistan

Malaria komt in Afghanistan voor tot 2.500 meter boven zeeniveau. Het malariaseizoen in Afghanistan duurt van mei tot en met november. In deze periode loopt u het meeste risico op besmetting met malaria in alle gebieden die lager liggen dan 2.500 meter.

Wilt u een persoonsgebonden malaria-advies voor Afghanistan? Meld u dan bij Thuisvaccinatie aan via de onderstaande knop.

Direct een afspraak maken »

Malariapillen: heb ik ze nodig voor Afghanistan?

Tegen malaria is nog geen vaccinatie voorhanden. Wel is het mogelijk om malariapillen mee te nemen om uzelf te beschermen tegen een (ernstige) infectie met malaria. Of u malariapillen nodig heeft, hangt af van de grootte van het risico dat u malaria oploopt en van uw gezondheidstoestand. Tijdens het malariaseizoen in Afghanistan wordt voor de meeste reizigers een noodbehandeling geadviseerd. In overleg met de arts van Thuisvaccinatie wordt deze malaria medicatie voorgeschreven. Kortom: bij Thuisvaccinatie krijgt u een persoonlijk malaria-advies op maat bij u thuis!

Naast het meenemen van malariapillen, is het belangrijk om uzelf goed tegen muggenbeten te beschermen. Hiertoe hebben wij de volgende tips:

  • Draag bedekkende kleding en gebruik mugwerende middelen met DEET.
  • De muggen die malaria overbrengen, steken vooral ‘s avonds, ‘s nachts en in de vroege ochtend. Slaap ‘s nachts onder een muskietennet.
  • Krijgt u koorts tijdens of na uw verblijf in een malariagebied? Bezoek dan zo snel mogelijk, maar in ieder geval binnen 24 uur, een arts! Er bestaat geen inenting tegen malaria.
  • Mugwerende middelen met DEET, muskietennet(ten) en vele andere producten kunt u bestellen via onze webshop.

In Afghanistan loopt u niet alleen het risico op malaria, er komen ook andere infectieziekten voor. Laat uw vakantie niet door deze reizigersziekten bederven en vraag tijdig advies over vaccinaties en malariapillen voor Afghanistan. Bekijk nu alvast het globale advies voor vaccinaties in Afghanistan of meld u direct aan voor persoonlijk advies.

De voordelen van Thuisvaccinatie.nl op een rijtje:

Direct een afspraak maken »

Wilt u meer weten over malaria in omliggende landen van Afghanistan of vaccinatieadviezen? Lees dan onze gerelateerde adviezen hieronder.

Malaria- en vaccinatieadvies China

Malaria- en vaccinatieadvies Iran

Malaria- en vaccinatieadvies Pakistan

Malaria- en vaccinatieadvies Tadzjikistan

Wilt u meer weten over Thuisvaccinatie.nl? Neem dan eens een kijkje bij onze veelgestelde vragen of lees meer over onze werkwijze. Wij wijzen u bovendien graag op onze handige tips en reisartikelen voor een optimale bescherming tegen infectieziekten tijdens uw reis. Voor onze unieke service hanteren wij marktconforme tarieven.

Thuisvaccinatie.nl gebruikt cookies en vergelijkbare technologiën onder andere om u een optimale gebruikerservaring te bieden.
Ook kunnen we hierdoor het gedrag van bezoekers vastleggen en analyseren en daardoor onze website verbeteen.
Meer informatie hierover vindt u in ons Privacy statement.

Ja, ik accepteer cookies