Malaria in Azerbeidzjan

In Azerbeidzjan komt malaria voor

Malaria in Azerbeidzjan

Malaria komt in Azerbeidzjan voor in gebieden die lager liggen dan 1.500 meter. Het malariaseizoen in Azerbeidzjan duurt van juni tot en met oktober. Reist u in deze periode naar dit land? Dan loopt u risico op besmetting met malaria.

Wilt u een persoonsgebonden malaria-advies voor Azerbeidzjan? Meld u dan aan bij Thuisvaccinatie via de onderstaande knop.

Direct een afspraak maken »
 

Malariapillen: heb ik ze nodig voor Azerbeidzjan?

Tegen malaria is nog geen vaccininatie voorhanden. Wel is het mogelijk om malariapillen te gebruiken om uzelf te beschermen tegen besmetting met malaria wanneer u gestoken wordt door een malariamug.

Of u malariapillen nodig hebt, hangt af van de grootte van het risico dat u op uw reisbestemming een besmetting met malaria oploopt. Voor Azerbeidzjan heeft u géén malariapillen nodig. Wel is het van belang om uzelf goed tegen muggenbeten te beschermen. Hiertoe hebben wij de volgende tips:
 

  • Draag bedekkende kleding en gebruik mugwerende middelen met DEET.
  • De muggen die malaria overbrengen, steken vooral ‘s avonds, ‘s nachts en in de vroege ochtend. Slaap ‘s nachts onder een muskietennet.
  • Krijgt u koorts tijdens of na uw verblijf in een malariagebied? Bezoek dan zo snel mogelijk, maar in ieder geval binnen 24 uur, een arts! Er bestaat geen inenting tegen malaria.
  • Mugwerende middelen met DEET, muskietennet(ten) en vele andere producten kunt u bestellen via onze webshop.

In Azerbeidzjan loopt u niet alleen het risico op malaria, er komen ook andere infectieziekten voor. Laat uw vakantie niet door deze reizigersziekten bederven en vraag tijdig advies over vaccinaties en malariapillen voor Azerbeidzjan. Bekijk nu alvast het globale advies voor vaccinaties in Azerbeidzjan of meld u direct aan voor persoonlijk advies.

De voordelen van Thuisvaccinatie.nl op een rijtje:
 

Direct een afspraak maken »

Wilt u meer weten over malaria in omliggende landen van Azerbeidzjan of vaccinatieadviezen? Lees dan onze gerelateerde adviezen hieronder.

Malaria- en vaccinatieadvies Armenië

Malaria- en vaccinatieadvies Georgië

Malaria- en vaccinatieadvies Iran

Malaria- en vaccinatieadvies Turkije

Wilt u meer weten over Thuisvaccinatie.nl? Neem dan eens een kijkje bij onze veelgestelde vragen of lees meer over onze werkwijze. Wij wijzen u bovendien graag op onze handige tips en reisartikelen voor een optimale bescherming tegen infectieziekten tijdens uw reis. Voor onze unieke service hanteren wij marktconforme tarieven.

Thuisvaccinatie.nl gebruikt cookies en vergelijkbare technologiën onder andere om u een optimale gebruikerservaring te bieden.
Ook kunnen we hierdoor het gedrag van bezoekers vastleggen en analyseren en daardoor onze website verbeteen.
Meer informatie hierover vindt u in ons Privacy statement.

Ja, ik accepteer cookies