Malaria in Bangladesh

In Bangladesh komt malaria voor

Malaria in Bangladesh

Malaria komt in Bangladesh het gehele jaar voor. Reist u naar Bangladesh? Dan loopt u bijna overal in het land risico op besmetting met malaria. Bescherm uzelf tegen malaria Bangladesh!

Wilt u een persoonsgebonden malaria-advies voor Bangladesh? Meld u dan bij Thuisvaccinatie aan via de onderstaande knop.

Direct een afspraak maken »
 

Malariapillen: heb ik ze nodig voor Bangladesh?

Tegen malaria is nog geen vaccininatie voorhanden. Wel is het mogelijk om malariapillen te gebruiken om uzelf te beschermen tegen besmetting met malaria wanneer u gestoken wordt door een malariamug. Of u malariapillen nodig hebt, hangt af van de grootte van het risico dat u op uw reisbestemming een besmetting met malaria oploopt. Voor Bangladesh worden voor bijna het hele land malariapillen geadviseerd. Alleen voor de hoofdstad Dhaka hoeft u meestal geen malariapillen te gebruiken. Het is van groot belang dat u zich goed laat informeren over de actuele malariasituatie in Bangladesh.

Voor Bangladesh kunt u malariapillen nodig hebben. In overleg met de arts van Thuisvaccinatie wordt hieruit een keuze gemaakt. Dit hangt onder meer af van uw reis(duur) en uw gezondheidstoestand. Kortom: bij Thuisvaccinatie krijgt u een persoonlijk malaria-advies op maat bij u thuis!

Naast het gebruik van malariapillen, is het belangrijk om uzelf goed tegen muggenbeten te beschermen. Hiertoe hebben wij de volgende tips:
 

  • Draag bedekkende kleding en gebruik mugwerende middelen met DEET.
  • De muggen die malaria overbrengen, steken vooral ‘s avonds, ‘s nachts en in de vroege ochtend. Slaap ‘s nachts onder een muskietennet.
  • Krijgt u koorts tijdens of na uw verblijf in een malariagebied? Bezoek dan zo snel mogelijk, maar in ieder geval binnen 24 uur, een arts! Er bestaat geen inenting tegen malaria.
  • Mugwerende middelen met DEET, muskietennet(ten) en vele andere producten kunt u bestellen via onze webshop.

In Bangladesh loopt u niet alleen het risico op malaria, er komen ook andere infectieziekten voor. Laat uw vakantie niet door deze reizigersziekten bederven en vraag tijdig advies over vaccinaties en malariapillen voor Bangladesh. Bekijk nu alvast het globale advies voor vaccinaties in Bangladesh of meld u direct aan voor persoonlijk advies.

De voordelen van Thuisvaccinatie.nl op een rijtje:
 

Direct een afspraak maken »

Wilt u meer weten over malaria in omliggende landen van Bangladesh of vaccinatieadviezen? Lees dan onze gerelateerde adviezen hieronder.

Malaria- en vaccinatieadvies Bhutan

Malaria- en vaccinatieadvies India

Malaria- en vaccinatieadvies Myanmar

Malaria- en vaccinatieadvies Nepal

Wilt u meer weten over Thuisvaccinatie.nl? Neem dan eens een kijkje bij onze veelgestelde vragen of lees meer over onze werkwijze. Wij wijzen u bovendien graag op onze handige tips en reisartikelen voor een optimale bescherming tegen infectieziekten tijdens uw reis. Voor onze unieke service hanteren wij marktconforme tarieven.

Wij gebruiken cookies om je bezoek aan deze website gemakkelijk te maken. Bezoek je onze website, dan ga je akkoord met deze cookies.