Praktische informatie Cambodja

Naast vaccinatieadvies geeft Thuisvaccinatie.nl u graag ook wat algemene en praktische tips voor uw reis naar Cambodja:

Wist u dat?

Cambodja: taal

De officiële taal in Cambodja is Khmer. In de grotere steden zoals Phnom Penh, Siem Reap en Sihanoukville kunt u zich in het Engels of Frans redden.

Cambodja tijdsverschil

Tijdens de zomertijd is het in Cambodja 5 uur later. In de wintertijd is het in Cambodja 6 uur later dan in Nederland.

Cambodja valuta

In Cambodja betaalt u met de Cambodjaanse riel. Omdat de waarde wisselt, kunt u het beste de wisselkoers in de gaten houden.

Beste reistijd Cambodja

U kunt het beste in de maanden november tot en met april naar Cambodja reizen.

Voltage Cambodja

220 volt. Thuisvaccinatie.nl raadt u aan om altijd een universele stekker mee te nemen.

Internetcafés Cambodja

In de meeste grote steden vindt u internetcafés. Het internet in Cambodja is niet zo snel en stabiel als wij in Nederland gewend zijn.

 

Reisadvies Cambodja

Bekijke altijd het reisadvies voordat u naar het buitenland reist. Op dit moment worden niet-essentiële reizen naar bepaalde gebieden in Cambodja afgeraden.

Nederlandse ambassade Cambodja

Aangezien er geen Nederlandse ambassade in Cambodja is gevestigd, kunnen Nederlanders zich tot de Britse ambassade in Phnom Penh wenden voor consulaire bijstand.

British Embassy
27-29 Street 75
Sangkat Srah Chak
Khan Daun Penh
Telephone: + 855 (0) 23 428153
Fax: + 855 (0) 23 427125
Email: britemb@online.com.kh
Website: www.ukincambodia.fco.gov.uk/en/

Cambodja eten en drinken

Het eten in Cambodja is gevarieerd en erg lekker. Een bijkomend voordeel is dat het betaalbaar is. Kijk wel uit met het eten van rauw vlees en schelpdieren. Drink geen kraanwater in Cambodja, maar koop water in flessen.

Cambodja kledingvoorschriften

Vanwege het tropische klimaat raden wij u aan om uw kleding hierop aan te passen. Denk hierbij aan dunne katoenen kleding. Draag bij voorkeur bedekkende kleding. Zo beschermt u zichzelf tegen muggenbeten.

Cambodja gewoonten

De bevolking in Cambodja is vriendelijk en bescheiden. Aan goede manieren hecht men veel waarde. Houd daarom rekening met uw manieren: wees niet luidruchtig en draag geen opzichtige kleding. Het is niet gebruikelijk om af te dingen in Cambodja. Doet u een bod, dan wordt er verwacht dat u het ook koopt. .

Cambodja visum en reisdocumenten

Als u reist naar Cambodja moet uw paspoort bij aankomst nog minimaal 6 maanden geldig zijn. U heeft ook een visum nodig om Cambodja binnen te komen. Dit kunt u bij aankomst regelen. Hier zijn wel kosten aan verbonden en het visum is één maand geldig.

Feestdagen Cambodja

De belangrijkste feestdagen van Cambodja op een rij: 7 januari Dag van de Overwinning, 30 maart Cambodjaans Nieuwjaar, 9 november Onafhankelijkheidsdag, 25 t/m 27 november Bonn Om Touk Waterfestival.

Fooien Cambodja

Het is natuurlijk niet verplicht om fooi te geven in Cambodja, maar het wordt wel gewaardeerd. Houd ongeveer 10 procent aan van de totale rekening.

Bellen in Cambodja

Wilt u vanuit Cambodja naar familieleden of vrienden bellen? Bel dan niet vanuit uw hotel. Bellen is hier erg duur. U kunt het beste vanuit een telefooncel bellen of gebruik maken van Skype in een internetcafé.

Belangrijke telefoonnummers Cambodja

Internationaal toegangsnummer Cambodja:855
Alarmnummer politie:117
Alarmnummer ambulance:119
Alarmnummer brandweer:118

Advies nodig?

Selecteer uw bestemming
Thuisvaccinatie Arts

Thuisvaccinatie.nl gebruikt cookies en vergelijkbare technologiën onder andere om u een optimale gebruikerservaring te bieden.
Ook kunnen we hierdoor het gedrag van bezoekers vastleggen en analyseren en daardoor onze website verbeteen.
Meer informatie hierover vindt u in ons Privacy statement.

Ja, ik accepteer cookies