Vaccinatieadvies China

Reeds gevaccineerd China

Als u naar China reist, raden wij u aan om uw te laten inenten met de DTP en Hepatitis A vaccinatie. Het kan natuurlijk zo zijn dat u deze inentingen al eens heeft gehad. Dat betekent niet meteen dat u ook nu nog beschermd bent tegen besmetting. We vertellen u graag meer over de beschermingsduur van deze vaccinaties:

Beschermingsduur Hepatitis A vaccinatie

Na de eerste hepatitis A vaccinatie bent u een jaar lang beschermd tegen Hepatitis A. Laat u zich na minimaal een half jaar nogmaals inenten, dan bent u 30 jaar beschermd tegen besmetting met deze infectieziekte. In principe is er geen maximum termijn tussen de eerste en tweede hepatitis A. 

Beschermingsduur DTP vaccinatie

U bent maar liefst tien jaar beschermd tegen difterie, tetanus en polio als u zich laat inenten met de DTP vaccinatie. Een voorwaarde hiervoor is dat u ooit een basisserie DTP heeft gehad. Verreweg de meeste mensen hebben deze als kind gehad vanuit het rijksvaccinatieprogramma (in principe iedereen geboren na 1950). Het is belangrijk dat u zich nogmaals laat vaccineren als de laatste DTP-vaccinatie langer dan tien jaar geleden is. Doet u dat niet, dan kunt u besmet raken tijdens uw reis.

Direct een afspraak maken »

 

 

Maak kennis met Thuisvaccinatie.nl

Thuisvaccinatie.nl gebruikt cookies en vergelijkbare technologiën onder andere om u een optimale gebruikerservaring te bieden.
Ook kunnen we hierdoor het gedrag van bezoekers vastleggen en analyseren en daardoor onze website verbeteen.
Meer informatie hierover vindt u in ons Privacy statement.

Ja, ik accepteer cookies