Vaccinatieadvies Costa Rica

Infectieziekten Costa Rica

Als u naar Costa Rica reist, kunt u besmet raken met verschillende infectieziekten. Gelukkig zijn de meeste ziekten te voorkomen als u zich laat vaccineren. Is er (nog) geen vaccin beschikbaar, dan kunt u zelf maatregelen treffen om besmetting te voorkomen. Op deze pagina leest u welke infectieziekten voorkomen in Costa Rica. Voor vragen of een gericht advies kunt u contact met ons opnemen.

Difterie, Tetanus en Polio in Costa Rica

Helaas komt difterie nog steeds voor in Costa Rica. Deze infectieziekte wordt overgedragen door hoesten. In vuil en aarde zitten de bacteriën die u kunnen besmetten met tetanus. De bacteriën kunnen uw lichaam binnendringen als u een klein wondje heeft. Polio kan overgedragen worden door ontlasting aan of in handen, eten en drinkwater. Voorkom dat u besmet raakt en laat uw inenten met de DTP-vaccinatie.

Hepatitis A in Costa Rica

Iedereen die naar Costa Rica reist kan besmet raken met Hepatitis A, ook wel Geelzucht genoemd. Geelzucht is een zeer besmettelijke leverontsteking. De infectieziekte is te herkennen aan symptomen zoals koorts, hoofd- en buikpijn en diarree. Ook kan uw huid en ooglid geel kleuren. U raakt geïnfecteerd met geelzucht door besmet voedsel of drinkwater. Laat u daarom altijd inenten met de Hepatitis A vaccinatie.

Persoonsgebonden vaccinatieadvies Costa Rica

Naast bovenstaande infectieziekten kan het noodzakelijk zijn dat u andere inentingen nodig heeft. Denk hierbij aan vaccinaties tegen Buiktyfus, Hepatitis B of Rabiës. Dit hangt af van uw gezondheid en reisduur.

Hoewel er in Costa Rica geen Gele Koorts voorkomt, is een Gele Koorts vaccinatie wel verplicht als u reist vanuit een land waar de infectieziekte wel voorkomt.

Malaria, Dengue en Reizigersdiarree zijn infectieziekten die voorkomen in Costa Rica, maar waar u zich (nog) niet tegen kunt laten inenten. U kunt wel maatregelen nemen om besmetting te voorkomen. Lees er alles over op de pagina Gezondheidstips voor op reis.

Maak kennis met Thuisvaccinatie.nl

Thuisvaccinatie.nl gebruikt cookies en vergelijkbare technologiën onder andere om u een optimale gebruikerservaring te bieden.
Ook kunnen we hierdoor het gedrag van bezoekers vastleggen en analyseren en daardoor onze website verbeteen.
Meer informatie hierover vindt u in ons Privacy statement.

Ja, ik accepteer cookies