Malaria in Dominicaanse Republiek

In Dominicaanse Republiek komt malaria voor

Malaria in Dominicaanse Republiek

 

Malaria komt in de malariagebieden in de Dominicaanse Republiek het gehele jaar voor. Reist u naar de Dominicaanse Republiek? In de hele Dominicaanse Republiek komt malaria voor. In het grootste gedeelte van het land is het voldoende om goede maatregelen tegen muggen te nemen om u te beschermen tegen malaria. In het uiterste westen (het grensgebied met Haïti) is het aan te raden om een noodbehandeling mee te nemen.

Wilt u een persoonsgebonden malaria-advies voor Dominicaanse Republiek? Meld u dan bij Thuisvaccinatie aan via de onderstaande knop.

Direct een afspraak maken »
 

Malariapillen: heb ik ze nodig voor de Dominicaanse Republiek?

Tegen malaria is nog geen vaccininatie voorhanden. Wel is het mogelijk om malariapillen te gebruiken om uzelf te beschermen tegen besmetting met malaria wanneer u gestoken wordt door een malariamug. Of u malariapillen nodig hebt, hangt af van de grootte van het risico dat u op uw reisbestemming een besmetting met malaria oploopt. Dit risico wordt weer bepaald door uw verblijfsduur en de gebieden die u in het land bezoekt. Voor de Dominicaanse Republiek worden malariapillen geadviseerd wanneer in het grensgebied met Haïti verblijft.

Voor de Dominicaanse Republiek kunnen de meeste reizigers volstaan met het meenemen van een noodbehandeling. Voor sommige reizigers, bijvoorbeeld kleine kinderen of zwangere vrouwen, is het wel aan te raden om malariaprofylaxe te gebruiken. In overleg met de arts van Thuisvaccinatie wordt hieruit een keuze gemaakt. Dit hangt onder meer af van uw reis(duur) en uw gezondheidstoestand. Kortom: bij Thuisvaccinatie krijgt u een persoonlijk malaria-advies op maat bij u thuis!

Naast het gebruik van malariapillen, is het belangrijk om uzelf goed tegen muggenbeten te beschermen. Hiertoe hebben wij de volgende tips:

  • Draag bedekkende kleding en gebruik mugwerende middelen met DEET.
  • De muggen die malaria overbrengen, steken vooral ‘s avonds, ‘s nachts en in de vroege ochtend. Slaap ‘s nachts onder een muskietennet.
  • Krijgt u koorts tijdens of na uw verblijf in een malariagebied? Bezoek dan zo snel mogelijk, maar in ieder geval binnen 24 uur, een arts! Er bestaat geen inenting tegen malaria.
  • Mugwerende middelen met DEET, muskietennet(ten) en vele andere producten kunt u bestellen via onze webshop.

In de Dominicaanse Republiek loopt u niet alleen het risico op malaria, er komen ook andere infectieziekten voor. Laat uw vakantie niet door deze reizigersziekten bederven en vraag tijdig advies over vaccinaties en malariapillen voor de Dominicaanse Republiek. Bekijk nu alvast het globale advies voor vaccinaties in de Dominicaanse Republiek of meld u direct aan voor persoonlijk advies.

De voordelen van Thuisvaccinatie.nl op een rijtje:
 

Direct een afspraak maken »

Wilt u meer weten over malaria in omliggende landen van de Dominicaanse Republiek of vaccinatieadviezen? Lees dan onze gerelateerde adviezen hieronder.

Malaria- en vaccinatieadvies Cuba

Malaria- en vaccinatieadvies Haïti

Malaria- en vaccinatieadvies Jamaica

Malaria- en vaccinatieadvies Puerto Rico

Wilt u meer weten over Thuisvaccinatie.nl? Neem dan eens een kijkje bij onze veelgestelde vragen of lees meer over onze werkwijze. Wij wijzen u bovendien graag op onze handige tips en reisartikelen voor een optimale bescherming tegen infectieziekten tijdens uw reis. Voor onze unieke service hanteren wij marktconforme tarieven.

 

Thuisvaccinatie.nl gebruikt cookies en vergelijkbare technologiën onder andere om u een optimale gebruikerservaring te bieden.
Ook kunnen we hierdoor het gedrag van bezoekers vastleggen en analyseren en daardoor onze website verbeteen.
Meer informatie hierover vindt u in ons Privacy statement.

Ja, ik accepteer cookies