Malaria in Filippijnen

In Filippijnen komt malaria voor

Malaria in Filippijnen

 

Malaria komt in de malariagebieden in de Filippijnen het gehele jaar voor. Reist u naar de Filippijnen? Dan loopt u het risico op besmetting met malaria in de meeste plattelandsgebieden die lager liggen dan 600 meter boven zeeniveau. Bescherm uzelf tegen malaria Filippijnen!

Wilt u een persoonsgebonden malaria-advies voor de Filippijnen? Meld u dan bij Thuisvaccinatie aan via de onderstaande knop.

Direct een afspraak maken »
 

Malariapillen: heb ik ze nodig voor de Filippijnen?

Tegen malaria is nog geen vaccininatie voorhanden. Wel is het mogelijk om malariapillen te gebruiken om uzelf te beschermen tegen besmetting met malaria wanneer u gestoken wordt door een malariamug. Of u malariapillen nodig hebt, hangt af van de grootte van het risico dat u op uw reisbestemming een besmetting met malaria oploopt. Dit risico wordt weer bepaald door uw verblijfsduur en de gebieden die u in het land bezoekt. Voor de Filippijnen kunnen malariapillen geadviseerd worden wanneer u langer dan drie nachten in een malariagebied verblijft.

Voor de Filippijnen kunt u in dat geval de malariapillen Malarone of Lariam nodig hebben. In overleg met de arts van Thuisvaccinatie wordt hieruit een keuze gemaakt. Dit hangt onder meer af van uw reis(duur) en uw gezondheidstoestand. Kortom: bij Thuisvaccinatie krijgt u een persoonlijk malaria-advies op maat bij u thuis!

Naast het gebruik van malariapillen, is het belangrijk om uzelf goed tegen muggenbeten te beschermen. Hiertoe hebben wij de volgende tips:
 

  • Draag bedekkende kleding en gebruik mugwerende middelen met DEET.
  • De muggen die malaria overbrengen, steken vooral ‘s avonds, ‘s nachts en in de vroege ochtend. Slaap ‘s nachts onder een muskietennet.
  • Krijgt u koorts tijdens of na uw verblijf in een malariagebied? Bezoek dan zo snel mogelijk, maar in ieder geval binnen 24 uur, een arts! Er bestaat geen inenting tegen malaria.
  • Mugwerende middelen met DEET, muskietennet(ten) en vele andere producten kunt u bestellen via onze webshop.

In de Filippijnen loopt u niet alleen het risico op malaria, er komen ook andere infectieziekten voor. Laat uw vakantie niet door deze reizigersziekten bederven en vraag tijdig advies over vaccinaties en malariapillen voor de Filippijnen. Bekijk nu alvast het globale advies voor vaccinaties in de Filippijnen of meld u direct aan voor persoonlijk advies.

De voordelen van Thuisvaccinatie.nl op een rijtje:
 

Direct een afspraak maken »

Wilt u meer weten over malaria in omliggende landen van de Filippijnen of vaccinatieadviezen? Lees dan onze gerelateerde adviezen hieronder.

Malaria- en vaccinatieadvies China

Malaria- en vaccinatieadvies Maleisië

Malaria- en vaccinatieadvies Taiwan

Malaria- en vaccinatieadvies Vietnam

Wilt u meer weten over Thuisvaccinatie.nl? Neem dan eens een kijkje bij onze veelgestelde vragen of lees meer over onze werkwijze. Wij wijzen u bovendien graag op onze handige tips en reisartikelen voor een optimale bescherming tegen infectieziekten tijdens uw reis. Voor onze unieke service hanteren wij marktconforme tarieven.

 

Thuisvaccinatie.nl gebruikt cookies en vergelijkbare technologiën onder andere om u een optimale gebruikerservaring te bieden.
Ook kunnen we hierdoor het gedrag van bezoekers vastleggen en analyseren en daardoor onze website verbeteen.
Meer informatie hierover vindt u in ons Privacy statement.

Ja, ik accepteer cookies