Malaria in Frans-Guyana

In Frans-Guyana komt malaria voor

Malaria in Frans-Guyana

Malaria komt in sommige delen van Frans-Guyana het gehele jaar voor. Reist u naar Frans-Guyana? Dan loopt u vooral in de grensgebieden met Brazilië en Suriname risico op malaria.

Wilt u een persoonsgebonden malaria-advies voor Frans-Guyana? Meld u dan bij Thuisvaccinatie aan via de onderstaande knop.

Direct een afspraak maken »
 

Malariapillen: heb ik ze nodig voor Frans-Guyana?

Tegen malaria is nog geen vaccinatie voorhanden. Wel is het mogelijk om malariapillen te gebruiken om uzelf te beschermen tegen (ernstige) infectie met malaria wanneer u gestoken wordt door een malariamug. ​Of u malariapillen nodig heeft, hangt af van de grootte van het risico dat u malaria oploopt en van uw gezondheidstoestand:
- In de grensgebieden met Suriname en Brazillië is een hoog risico is op malaria wordt het preventief slikken van malariapillen aangeraden (profylaxe).
- Aan de kust (inclusief Cayenne) en op duivelseiland is helemaal geen malaria
- In de overige gebieden is er een laag risico op malaria, hiervoor hebben verreweg de meeste reizigers géén malariapillen nodig. (De enige uitzondering hierop zijn mensen zonder milt.)

In overleg met de arts van Thuisvaccinatie wordt er eventueel een keuze gemaakt uit de verschillende malariapillen die er zijn. Dit hangt onder meer af van uw reis(duur) en uw gezondheidstoestand. Kortom: bij Thuisvaccinatie krijgt u een persoonlijk malaria-advies op maat!

Het is altijd belangrijk om uzelf goed tegen muggenbeten te beschermen. Hiertoe hebben wij de volgende tips:

  • Draag bedekkende kleding en gebruik mugwerende middelen met DEET.
  • De muggen die malaria overbrengen, steken vooral ‘s avonds, ‘s nachts en in de vroege ochtend. Slaap ‘s nachts onder een muskietennet.
  • Krijgt u koorts tijdens of na uw verblijf in een malariagebied? Bezoek dan zo snel mogelijk, maar in ieder geval binnen 24 uur, een arts! Er bestaat geen inenting tegen malaria.
  • Mugwerende middelen met DEET, muskietennet(ten) en vele andere producten kunt u bestellen via onze webshop.

In Frans-Guyana loopt u niet alleen het risico op malaria, er komen ook andere infectieziekten voor. Laat uw vakantie niet door deze reizigersziekten bederven en vraag tijdig advies over vaccinaties en malariapillen voor Frans-Guyana. Bekijk nu alvast het globale advies voor vaccinaties in Frans-Guyana of meld u direct aan voor persoonlijk advies.

De voordelen van Thuisvaccinatie.nl op een rijtje:

Direct een afspraak maken »

Wilt u meer weten over malaria in omliggende landen van Frans-Guyana of vaccinatieadviezen? Lees dan onze gerelateerde adviezen hieronder.

Malaria- en vaccinatieadvies Brazilië

Malaria- en vaccinatieadvies Guyana

Malaria- en vaccinatieadvies Suriname

Malaria- en vaccinatieadvies Venezuela

Wilt u meer weten over Thuisvaccinatie.nl? Neem dan eens een kijkje bij onze veelgestelde vragen of lees meer over onze werkwijze. Wij wijzen u bovendien graag op onze handige tips en reisartikelen voor een optimale bescherming tegen infectieziekten tijdens uw reis. Voor onze unieke service hanteren wij marktconforme tarieven.

Thuisvaccinatie.nl gebruikt cookies en vergelijkbare technologiën onder andere om u een optimale gebruikerservaring te bieden.
Ook kunnen we hierdoor het gedrag van bezoekers vastleggen en analyseren en daardoor onze website verbeteen.
Meer informatie hierover vindt u in ons Privacy statement.

Ja, ik accepteer cookies