Vaccinatieadvies Gambia

Bezienswaardigheden Gambia

Het kleinste land van Afrika. Dat is Gambia. Maar dat wil absoluut niet zeggen dat dit land niets te bieden heeft. Lees hier meer over de mooiste bezienswaardigheden van Gambia.

Serrekunda

Serrekunda

Serrekunda is de grootste stad van Gambia. Het is een aanrader om eens over de markt in Serrekunda te lopen. Om deze markt staat de stad zelfs bekend. Het is een zeer drukke en levendige markt. Daarom raden wij u aan om de markt te bezoeken met een gids. De gids is bekend en leidt u tussen de kraampjes door. Ook kan de gids u helpen als u iets wilt kopen en als tolk dienen. Naast de markt kunt u eens een Afrikaans worstelspektakel bezoeken. Deze wedstrijden worden bijna iedere zaterdag en zondag rond 15.00 uur gehouden, behalve tijdens de Ramadan.

Nabij Serrekunda ligt het Abuko Nature Reserve. Dit is een nationaal park waar natuurliefhebbers zeker zullen genieten. U kunt een wandeling maken van ongeveer 2.5 kilometer en komt in deze jungle vogels, apen, slangen, krokodillen, nijlpaarden en antilopen tegen.
Direct een afspraak maken »

 

 

Kachikally Crocodile Pool in Bakau

Kachikally Crocodile Pool in Bakau

Een van de meest bezochte plekken in Gambia is de Kachikally Crocodile Pool. U kunt hier ongeveer 100 tamme krokodillen zien. Vrouwen uit heel Gambia komen naar deze pool, want men gelooft dat het water de vruchtbaarheid bevorderd. Er is een heel ritueel ontstaan. Onvruchtbare vrouwen worden gewassen door vrouwen van de Bojang-clan en zij krijgen een fles van het pool water mee om zich hier thuis mee te wassen.

 

 

James Island

James Island

Het James Island hoort bij de geschiedenis van Gambia en is niet voor niets een werelderfgoedlocatie. Hier komt u meer te weten over de slavernij. Het fort dat op dit eiland staat, is in 1651 gebouwd door Duitsers. Vanaf dit eiland werden de slaven verscheept. Het is erg indrukwekkend om te zien hoe men vroeger met slaven omging.

 

 

Stenen cirkels Senegambia

Stenen cirkels Senegambia

Hier ziet u cirkels van stenen met daarop weer stenen... Waarvoor of waarom de stenen cirkels zijn gevormd, is nog steeds een raadsel. Er zijn wel meer van dit soort stenen cirkels op andere plaatsen in de wereld, maar de stenen cirkels in Senegambia zijn extra bijzonder. Dit vanwege de omvang én de samenstelling van deze stenen cirkels.
Direct een afspraak maken »

 

 

Maak kennis met Thuisvaccinatie.nl

Thuisvaccinatie.nl gebruikt cookies en vergelijkbare technologiën onder andere om u een optimale gebruikerservaring te bieden.
Ook kunnen we hierdoor het gedrag van bezoekers vastleggen en analyseren en daardoor onze website verbeteen.
Meer informatie hierover vindt u in ons Privacy statement.

Ja, ik accepteer cookies