Vaccinatieadvies Gambia

Buurlanden Gambia

Gambia grenst aan het buurland Senegal. Reist u via Gambia naar Senegal? Lees dan op deze pagina de benodigde vaccinaties voor Senegal. U moet voordat u Senegal binnengaat in ieder geval een choleraverklaring tonen.

Vaccinaties Senegal

Of u nu op vakantie, familiebezoek of op zakenreis naar Senegal gaat: wij adviseren iedereen de vaccinaties Hepatitis A en DTP. Sommige mensen lopen meer risico op bepaalde infectieziekten. Bijvoorbeeld omdat zij astma of andere gezondheidsklachten hebben. U kunt dan persoonsgebonden vaccinaties nodig hebben tegen Buiktyfus, Hepatitis B, Meningitis, TBC, Rabies of Gele Koorts. Ook kan het zijn dat u naar een bepaald gebied in Senegal reist waar deze inentingen worden aangeraden. Lees er meer over op de pagina vaccinaties Senegal.

In Senegal komt malaria voor. Reist u naar de provincies Bocas del Toro, Darién en San Blas, dan raden wij u aan om malariatabletten te slikken. Het is eveneens belangrijk om muggenbeten te voorkomen.

Vaccinaties Dengue

In Senegal komt Dengue voor, ook wel knokkelkoorts genoemd. U kunt zich hier niet tegen laten vaccineren. Dengue is een virusinfectie die door muggen wordt overgedragen. Het is daarom belangrijk dat u zich beschermt tegen muggenbeten. De mug die Dengue overdraagt is vooral overdag actief. Lees hier meer over Dengue in Senegal.

Reizigersdiarree

Iedere reiziger kan er mee te maken krijgen: reizigersdiarree. Ook als u naar Senegal reist kunt u last krijgen van reizigersdiarree. U kunt zich niet laten vaccineren tegen reizigersdiarree. Wel kunt u het risico verminderen door de volgende tips op te volgen:

  • - Drink uitsluitend water uit flessen. Ook om uw mond te spoelen na het tandenpoetsen.
  • - Kook water minimaal 5 minuten voordat u het gebruikt. In de bergen is de kooktijd langer.
  • - Gebruik waterfilters.
  • - Er zijn druppels verkrijgbaar bij de apotheek of buitensportzaak om water te zuiveren.
  • - Eet geen ongekookte groenten, zeefruit of schelpdieren. Zelfs niet in een luxe hotel.
  • - Drink alleen goed gekookte melk.
 

 

Lees hier meer over reizigersdiarree.

Maak kennis met Thuisvaccinatie.nl

Thuisvaccinatie.nl gebruikt cookies en vergelijkbare technologiën onder andere om u een optimale gebruikerservaring te bieden.
Ook kunnen we hierdoor het gedrag van bezoekers vastleggen en analyseren en daardoor onze website verbeteen.
Meer informatie hierover vindt u in ons Privacy statement.

Ja, ik accepteer cookies