Vaccinatieadvies Gambia

Buurlanden Gambia

Gambia grenst aan het buurland Senegal. Reist u via Gambia naar Senegal? Lees dan op deze pagina de benodigde vaccinaties voor Senegal. U moet voordat u Senegal binnengaat in ieder geval een choleraverklaring tonen.

Vaccinaties Senegal

Of u nu op vakantie, familiebezoek of op zakenreis naar Senegal gaat: wij adviseren iedereen de vaccinaties Hepatitis A en DTP. Sommige mensen lopen meer risico op bepaalde infectieziekten. Bijvoorbeeld omdat zij astma of andere gezondheidsklachten hebben. U kunt dan persoonsgebonden vaccinaties nodig hebben tegen Buiktyfus, Hepatitis B, Meningitis, TBC, Rabies of Gele Koorts. Ook kan het zijn dat u naar een bepaald gebied in Senegal reist waar deze inentingen worden aangeraden. Lees er meer over op de pagina vaccinaties Senegal.

In Senegal komt malaria voor. Reist u naar de provincies Bocas del Toro, Darién en San Blas, dan raden wij u aan om malariatabletten te slikken. Het is eveneens belangrijk om muggenbeten te voorkomen.

Vaccinaties Dengue

In Senegal komt Dengue voor, ook wel knokkelkoorts genoemd. U kunt zich hier niet tegen laten vaccineren. Dengue is een virusinfectie die door muggen wordt overgedragen. Het is daarom belangrijk dat u zich beschermt tegen muggenbeten. De mug die Dengue overdraagt is vooral overdag actief. Lees hier meer over Dengue in Senegal.

Reizigersdiarree

Iedere reiziger kan er mee te maken krijgen: reizigersdiarree. Ook als u naar Senegal reist kunt u last krijgen van reizigersdiarree. U kunt zich niet laten vaccineren tegen reizigersdiarree. Wel kunt u het risico verminderen door de volgende tips op te volgen:

  • - Drink uitsluitend water uit flessen. Ook om uw mond te spoelen na het tandenpoetsen.
  • - Kook water minimaal 5 minuten voordat u het gebruikt. In de bergen is de kooktijd langer.
  • - Gebruik waterfilters.
  • - Er zijn druppels verkrijgbaar bij de apotheek of buitensportzaak om water te zuiveren.
  • - Eet geen ongekookte groenten, zeefruit of schelpdieren. Zelfs niet in een luxe hotel.
  • - Drink alleen goed gekookte melk.
 

 

Lees hier meer over reizigersdiarree.

Maak kennis met Thuisvaccinatie.nl

Wij gebruiken cookies om je bezoek aan deze website gemakkelijk te maken. Bezoek je onze website, dan ga je akkoord met deze cookies.