Vaccinatieadvies Gambia

Infectieziekten Gambia

In Gambia komen verschillende infectieziekten voor. U kunt zichzelf eenvoudig tegen de meeste infectieziekten beschermen door u te laten vaccineren. Maar er zijn ook een aantal ziekten waar (nog) geen vaccinatie voor bestaat. Gelukkig kunt u diverse maatregelen treffen om besmetting te voorkomen. Op deze pagina leest u algemene informatie over de infectieziekten die voorkomen in Gambia.

Difterie, Tetanus en Polio in Gambia

Iedereen die naar Gambia reist, raden wij de DTP vaccinatie aan. Deze beschermt u tegen difterie, tetanus en polio. Difterie is een infectieziekte die wordt overgedragen door hoesten. Tetanus komt overal ter wereld voor. De bacterie die in vuil en aarde zit, dringt het lichaam binnen via een wondje. Polio, ook wel kinderverlamming genoemd, kunt u krijgen via contact met ontlasting besmette handen, voedsel of drinkwater. De DTP vaccinatie beschermt u tegen deze drie infectieziekten. U krijgt één injectie en bent maar liefst 10 jaar beschermd.

Gele Koorts in Gambia

In heel Gambia komt Gele Koorts voor. Gele koorts is een ernstige infectieziekte die u kunt oplopen door een muggenbeet. Helaas overlijdt ongeveer 40 procent van de mensen die besmet raakt met deze infectieziekte. De Gele Koorts vaccinatie beschermt u tegen besmetting. Ook kunt u zelf mugwerende maatregelen treffen. Lees meer over Gele Koorts.

Hepatitis A in Gambia

In Gambia loopt u risico op Hepatitis A, ook wel geelzucht genoemd. De naam geelzucht komt van het feit dat de huid en oogleden van mensen die besmet zijn met Hepatitis A geel kunnen kleuren. U kunt geelzucht krijgen door het eten of drinken van besmet voedsel of drinkwater. Voorkom infectie door u te laten vaccineren met de Hepatitis A vaccinatie.

Persoonsgebonden vaccinaties Gambia

Sommige mensen die naar Gambia reizen hebben aanvullende vaccinaties nodig. Dit is afhankelijk van uw gezondheid en bijvoorbeeld uw reisduur. De persoonsgebonden inentingen zijn: Hepatitis B, Buiktyfus, Rabiës, TBC en Meningitis.

In Gambia kunt u ook besmet raken met Schistosomiasis, Reizigersdiarree en Malaria. U kunt zich hier niet tegen vaccineren, maar u kunt besmetting wel voorkomen. Lees er alles over op de pagina Gezondheidstips voor op reis.

Maak kennis met Thuisvaccinatie.nl

Thuisvaccinatie.nl gebruikt cookies en vergelijkbare technologiën onder andere om u een optimale gebruikerservaring te bieden.
Ook kunnen we hierdoor het gedrag van bezoekers vastleggen en analyseren en daardoor onze website verbeteen.
Meer informatie hierover vindt u in ons Privacy statement.

Ja, ik accepteer cookies