Vaccinatieadvies Gambia

Risicogroepen vaccinaties Gambia

Infectieziekten brengen grote risico’s met zich mee. Dat is natuurlijk helemaal het geval tijdens een zwangerschap. Maar ook als u gezondheidsproblemen heeft, op leeftijd bent of met uw baby of kind reist, is een infectieziekte extra gevaarlijk. Gelukkig kunt u de meeste infectieziekten die u kunt oplopen in Gambia eenvoudig voorkomen. Naast vaccinaties kunt u ook zelf diverse maatregelen nemen waardoor de kans op besmetting kleiner wordt.

Zwanger en op reis naar Gambia

De prettigste periode om tijdens uw zwangerschap te reizen is tussen de 14de en 26ste week. Zeker als u zich goed voelt, zal een zwangerschap het reizen naar Gambia niet in de weg staan. Wel is het belangrijk dat u uzelf en uw ongeboren kindje beschermt. Bespreek een geplande reis altijd met uw verloskundige of uw gynaecoloog. U kunt zich laten vaccineren als u in verwachting bent, maar u loopt daarbij wel kans op complicaties. Leer meer over vaccinaties en zwangerschap.

Reizen naar Gambia met een baby of kind

Baby’s en kinderen stoppen vaker de vingers in de mond. Hierdoor lopen zij een groter risico op infectieziekten. Niet elk vaccin is mogelijk voor jonge kinderen. Gelukkig kunt u zelf ook maatregelen treffen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het regelmatig wassen van de handjes. Lees meer tips op de pagina vaccinaties baby en kinderen.

Op leeftijd of met gezondheidsproblemen naar Gambia

Als u gezondheidsproblemen heeft of op leeftijd bent, loopt u een verhoogd risico om besmet te raken met infectieziekten. Daarnaast is de kans op complicaties ook groter. Lees op de pagina reizigers met extra risico praktische informatie en tips. Laat u ook altijd persoonlijk adviseren door één van onze artsen.

Zakenreizigers Gambia

Zelfs als u voor een korte periode verblijft in een luxe hotel in Gambia loopt u risico om besmet te raken met een infectieziekte. U heeft als zakenreiziger dus ook zekervaccinaties nodig voordat u vertrekt naar Gambia. Win advies in van een arts van Thuisvaccinatie.

Direct een afspraak maken »

 

 

Maak kennis met Thuisvaccinatie.nl

Wij gebruiken cookies om je bezoek aan deze website gemakkelijk te maken. Bezoek je onze website, dan ga je akkoord met deze cookies.