Malaria in Griekenland

In Griekenland komt geen malaria voor

Malaria in Griekenland

Gaat u op vakantie naar het Griekse vasteland of een van de eilanden en bent u benieuwd of in Griekenland malaria voorkomt? Gelukkig loopt u geen risico, want de muggen in Griekenland verspreiden geen malaria. U kunt dus met een gerust hart op vakantie gaan!

Verplichte inentingen Griekenland

Bij een reis naar Griekenland hoeft u geen verplichte vaccinaties te halen. Wel wordt er aangeraden, bij een verblijf van langer dan vier weken in de natuur in de periode april t/m november, om een vaccinaties tegen FSME/teken encefalitis te halen. Deze inenting beschermt u namelijk tegen een ernstige ziekte die hersenontsteking kan veroorzaken. FSME komt alleen voor in bepaalde natuurgebieden in dit land. Laat u goed informeren door onze artsen!

Waarom kiest u voor Thuisvaccinatie.nl?

Er zijn in Griekenland geen specifieke infectieziekten waarmee u rekening dient te houden, met uitzonderen van FSME/teken encefalitits als u in de beboste gebieden van het land gaat kamperen.

Echter, wanneer u uw reis naar Griekenland combineert met andere landen, moet u rekening houden met aanvullende vaccinaties voor andere reisbestemmingen. Gelukkig bent u bij Thuisvaccinatie.nl aan het juiste adres! Onze erkende artsen komen thuis bij u langs om de vaccinaties te zetten.

Direct een afspraak maken »

Vaccinaties andere landen

Gaat u op reis naar een ander land of continent? Wij geven u per land een advies over aanbevolen vaccinaties en preventieve maatregelen tegen malaria en/of andere infectieziekten.

Thuisvaccinatie.nl gebruikt cookies en vergelijkbare technologiën onder andere om u een optimale gebruikerservaring te bieden.
Ook kunnen we hierdoor het gedrag van bezoekers vastleggen en analyseren en daardoor onze website verbeteen.
Meer informatie hierover vindt u in ons Privacy statement.

Ja, ik accepteer cookies