Malaria in Honduras

In Honduras komt malaria voor

Malaria in Honduras

Malaria komt in de malariagebieden in Honduras het gehele jaar voor. Reist u naar Honduras? Dan loopt u in het gehele land lager dan 1000 meter risico op besmetting met malaria m.u.v. de steden Tegucigalpa en San Pedro Sula. Ook op de Baai eilanden loopt u risico. 

Wilt u een persoonsgebonden malaria-advies voor Honduras? Meld u dan bij Thuisvaccinatie aan via de onderstaande knop.

Direct een afspraak maken »

Malariapillen: heb ik ze nodig voor Honduras?

Tegen malaria is nog geen vaccinatie voorhanden. Wel is het mogelijk om malariapillen mee te nemen om uzelf te beschermen tegen een (ernstige) infectie met malaria. Of u malariapillen nodig heeft, hangt af van de grootte van het risico dat u malaria oploopt en van uw gezondheidstoestand. Voor bovengenoemde risicogebieden wordt vaak geadviseerd een noodbehandeling tegen malaria mee te nemen. In overleg met de arts van Thuisvaccinatie wordt dit besloten. Kortom: bij Thuisvaccinatie krijgt u een persoonlijk malaria-advies op maat bij u thuis!

Naast het meenemen van malariapillen, is het belangrijk om uzelf goed tegen muggenbeten te beschermen. Hiertoe hebben wij de volgende tips:

  • Draag bedekkende kleding en gebruik mugwerende middelen met DEET.
  • De muggen die malaria overbrengen, steken vooral ‘s avonds, ‘s nachts en in de vroege ochtend. Slaap ‘s nachts onder een muskietennet.
  • Krijgt u koorts tijdens of na uw verblijf in een malariagebied? Bezoek dan zo snel mogelijk, maar in ieder geval binnen 24 uur, een arts! Er bestaat geen inenting tegen malaria.
  • Mugwerende middelen met DEET, muskietennet(ten) en vele andere producten kunt u bestellen via onze webshop.

In Honduras loopt u niet alleen het risico op malaria, er komen ook andere infectieziekten voor. Laat uw vakantie niet door deze reizigersziekten bederven en vraag tijdig advies over vaccinaties en malariapillen voor Honduras. Bekijk nu alvast het globale advies voor vaccinaties in Honduras of meld u direct aan voor persoonlijk advies.

De voordelen van Thuisvaccinatie.nl op een rijtje:

Direct een afspraak maken »

Wilt u meer weten over malaria in omliggende landen van Hondurasi of vaccinatieadviezen? Lees dan onze gerelateerde adviezen hieronder.

Malaria- en vaccinatieadvies Belize

Malaria- en vaccinatieadvies El Salvador

Malaria- en vaccinatieadvies Guatemala

Malaria- en vaccinatieadvies Nicaragua

Wilt u meer weten over Thuisvaccinatie.nl? Neem dan eens een kijkje bij onze veelgestelde vragen of lees meer over onze werkwijze. Wij wijzen u bovendien graag op onze handige tips en reisartikelen voor een optimale bescherming tegen infectieziekten tijdens uw reis. Voor onze unieke service hanteren wij marktconforme tarieven.

 

Thuisvaccinatie.nl gebruikt cookies en vergelijkbare technologiën onder andere om u een optimale gebruikerservaring te bieden.
Ook kunnen we hierdoor het gedrag van bezoekers vastleggen en analyseren en daardoor onze website verbeteen.
Meer informatie hierover vindt u in ons Privacy statement.

Ja, ik accepteer cookies