Vaccinatieadvies India

Infectieziekten India

Tijdens uw verblijf in het prachtige India kunt u helaas besmet raken met infectieziekten. De meeste infectieziekten kunnen eenvoudig voorkomen worden met vaccinaties. Toch zijn er ook een aantal infectieziekten waar (nog) geen vaccin voor bestaat. U kunt zelf wel maatregelen nemen om besmetting te voorkomen. Op deze pagina leest u welke infectieziekten er voorkomen in India.

Polio, tetanus, difterie in India

Komt u in contact met besmette ontlasting? Via handen, eten of drinkwater? Dan loopt u risico op polio. difterie wordt overgedragen door hoesten. In Westerse landen komt difterie al jaren niet meer voor, maar in India nog wel. Tetanus is een infectieziekte die wereldwijd voorkomt. De bacteriën leven in vuil en in aarde. Via een wondje dringt de bacterie het lichaam binnen. U kunt polio, tetanus en difterie voorkomen met de DTP vaccinatie. U krijgt slechts één prik.

Hepatitis A in India

Geelzucht, oftewel Hepatitis A, komt in India voor. Dit is een infectieziekte die u kunt krijgen door besmet eten en drinkwater. De klachten van Hepatitis A zijn onder andere koorts, hoofd- en buikpijn en diarree. Ook kan uw huid of ooglid geel kleuren. Geelzucht is een zeer besmettelijke ontsteking van de lever. Laat u vaccineren en u bent een jaar beschermd tegen Hepatitis A. Als u zich binnen één jaar na de prik nogmaals laat inenten, dan bent u 25 jaar beschermd.

Persoonsgebonden vaccinatieadvies India

Het kan zijn dat u nog andere vaccinaties nodig heeft als u naar India vertrekt. Bijvoorbeeld tegen Buiktyfus, Hepatitis B, TBC of Rabiës. Dit is afhankelijk van onder andere uw gezondheid, maar ook de verblijfsduur en geplande activiteiten in India.

Als u vanuit een Gele Koorts gebied naar India reist, dan is de Gele Koorts vaccinatie verplicht.

In India loopt u ook het risico op besmetting met Malaria, Dengue en Reizigersdiarree. U kunt zich hier niet tegen laten inenten. Wat u wel kunt doen, is maatregelen nemen om besmetting te voorkomen. Lees er meer over op de pagina Gezondheidstips voor op reis.

Maak kennis met Thuisvaccinatie.nl

Thuisvaccinatie.nl gebruikt cookies en vergelijkbare technologiën onder andere om u een optimale gebruikerservaring te bieden.
Ook kunnen we hierdoor het gedrag van bezoekers vastleggen en analyseren en daardoor onze website verbeteen.
Meer informatie hierover vindt u in ons Privacy statement.

Ja, ik accepteer cookies