Malaria in Indonesië

In Indonesië komt malaria voor

Malaria in Indonesië

Malaria komt in de malariagebieden in Indonesië het gehele jaar voor. Reist u naar Indonesië? Dan loopt u op de meeste plaatsen risico op besmetting met malaria. Bali is als enige eiland malariavrij. 

Wilt u een persoonsgebonden malaria-advies voor Indonesië? Meld u dan bij Thuisvaccinatie aan via de onderstaande knop.

Direct een afspraak maken »
 

Malariapillen: heb ik ze nodig voor Indonesië?

Tegen malaria is nog geen vaccinatie voorhanden. Wel is het mogelijk om malariapillen mee te nemen om uzelf te beschermen tegen een (ernstige) infectie met malaria wanneer u gestoken wordt door een malariamug. Of u malariapillen nodig hebt, hangt af van de grootte van het risico dat u op uw reisbestemming een besmetting met malaria oploopt. Dit risico wordt vooral bepaald door de eilanden die u bezoekt en uw gezondheidstoestand. 

- Voor Java hebben verreweg de meeste reizigers géén malariapillen nodig omdat het risico op malaria klein is. (De enige uitzondering hierop zijn mensen zonder milt.)

- Op Lombok, de Gili eilanden, Sumatra en Borneo is een middelmatig risico op malaria en wordt vaak geadviseerd een noodbehandeling tegen malaria mee te nemen.  

- Alle eilanden ten oosten van Lombok waaronder Papoea, Sumba, Sumbawa, Timor, Flores en Molukken zijn hoogrisico gebieden voor malaria. Hier wordt het preventief slikken van malariapillen aangeraden (profylaxe).

In overleg met de arts van Thuisvaccinatie wordt de keuze gemaakt. Kortom: bij Thuisvaccinatie krijgt u een persoonlijk malaria-advies op maat bij u thuis!

Het is altijd belangrijk om uzelf goed tegen muggenbeten te beschermen. Hiertoe hebben wij de volgende tips:

  • Draag bedekkende kleding en gebruik mugwerende middelen met DEET.
  • De muggen die malaria overbrengen, steken vooral ‘s avonds, ‘s nachts en in de vroege ochtend. Slaap ‘s nachts onder een muskietennet.
  • Krijgt u koorts tijdens of na uw verblijf in een malariagebied? Bezoek dan zo snel mogelijk, maar in ieder geval binnen 24 uur, een arts! Er bestaat geen inenting tegen malaria.
  • Mugwerende middelen met DEET, muskietennet(ten) en vele andere producten kunt u bestellen via onze webshop.

In Indonesië loopt u niet alleen het risico op malaria, er komen ook andere infectieziekten voor. Laat uw vakantie niet door deze reizigersziekten bederven en vraag tijdig advies over vaccinaties en malariapillen voor Indonesië. Bekijk nu alvast het globale advies voor vaccinaties in Indonesië of meld u direct aan voor persoonlijk advies.

De voordelen van Thuisvaccinatie.nl op een rijtje:

Direct een afspraak maken »

Wilt u meer weten over malaria in omliggende landen van Indonesië of vaccinatieadviezen? Lees dan onze gerelateerde adviezen hieronder.

Malaria- en vaccinatieadvies Brunei

Malaria- en vaccinatieadvies Maleisië

Malaria- en vaccinatieadvies Oost-Timor

Malaria- en vaccinatieadvies Papoea-Nieuw-Guinea

Wilt u meer weten over Thuisvaccinatie.nl? Neem dan eens een kijkje bij onze veelgestelde vragen of lees meer over onze werkwijze. Wij wijzen u bovendien graag op onze handige tips en reisartikelen voor een optimale bescherming tegen infectieziekten tijdens uw reis. Voor onze unieke service hanteren wij marktconforme tarieven.

Thuisvaccinatie.nl gebruikt cookies en vergelijkbare technologiën onder andere om u een optimale gebruikerservaring te bieden.
Ook kunnen we hierdoor het gedrag van bezoekers vastleggen en analyseren en daardoor onze website verbeteen.
Meer informatie hierover vindt u in ons Privacy statement.

Ja, ik accepteer cookies