Malaria in Iran

In Iran komt malaria voor

Malaria in Iran

Malaria komt alleen in het zuiden en zuidwesten van Iran voor; meer specifiek: platteland van de provincies Hormozgan en Kerman (tropische deel) en het zuidelijk deel van Sistan‐Baluchestan. Het malariaseizoen in deze gebieden duurt van maart tot en met november. 

Wilt u een persoonsgebonden malaria-advies voor Iran? Meld u dan bij Thuisvaccinatie aan via de onderstaande knop.

Direct een afspraak maken »

Malariapillen: heb ik ze nodig voor Iran?

Tegen malaria is nog geen vaccinatie voorhanden. Wel is het mogelijk om malariapillen mee te nemen om uzelf te beschermen tegen een (ernstige) infectie met malaria. Of u malariapillen nodig heeft, hangt af van de grootte van het risico dat u malaria oploopt en van uw gezondheidstoestand. Voor het bezoek van bovengenoemde risicogebieden in maart t/m november wordt vaak geadviseerd een noodbehandeling tegen malaria mee te nemen.  

Het is altijd belangrijk om uzelf goed tegen muggenbeten te beschermen. Hiertoe hebben wij de volgende tips:

  • Draag bedekkende kleding en gebruik mugwerende middelen met DEET.
  • De muggen die malaria overbrengen, steken vooral ‘s avonds, ‘s nachts en in de vroege ochtend. Slaap ‘s nachts onder een muskietennet.
  • Krijgt u koorts tijdens of na uw verblijf in een malariagebied? Bezoek dan zo snel mogelijk, maar in ieder geval binnen 24 uur, een arts! Er bestaat geen inenting tegen malaria.
  • Mugwerende middelen met DEET, muskietennet(ten) en vele andere producten kunt u bestellen via onze webshop.

In Iran loopt u niet alleen het risico op malaria, er komen ook andere infectieziekten voor. Laat uw vakantie niet bederven en vraag tijdig advies over vaccinaties en malariapillen voor Iran. Bekijk nu alvast het globale advies voor vaccinaties in Iran of meld u direct aan voor persoonlijk advies.

De voordelen van Thuisvaccinatie.nl op een rijtje:

Direct een afspraak maken »

Wilt u meer weten over malaria in omliggende landen van Iran of vaccinatieadviezen? Lees dan onze gerelateerde adviezen hieronder.

Malaria- en vaccinatieadvies Afghanistan

Malaria- en vaccinatieadvies Irak

Malaria- en vaccinatieadvies Pakistan

Malaria- en vaccinatieadvies Turkmenistan

Wilt u meer weten over Thuisvaccinatie.nl? Neem dan eens een kijkje bij onze veelgestelde vragen of lees meer over onze werkwijze. Wij wijzen u bovendien graag op onze handige tips en reisartikelen voor een optimale bescherming tegen infectieziekten tijdens uw reis. Voor onze unieke service hanteren wij marktconforme tarieven.

Thuisvaccinatie.nl gebruikt cookies en vergelijkbare technologiën onder andere om u een optimale gebruikerservaring te bieden.
Ook kunnen we hierdoor het gedrag van bezoekers vastleggen en analyseren en daardoor onze website verbeteen.
Meer informatie hierover vindt u in ons Privacy statement.

Ja, ik accepteer cookies