Malaria in Kirgizstan (Kirgizie)

In Kirgizstan (Kirgizie) komt malaria voor

Malaria in Kirgizstan (Kirgizië)

Malaria komt in Kirgizstan alleen voor in het zuidwesten (grenzend aan Tajikistan en Oezbekistan) en de stad Bishkek. Het malariaseizoen hier duurt van juni tot en met oktober. 

Wilt u een persoonsgebonden malaria-advies voor Kirgizstan? Meld u dan aan bij Thuisvaccinatie via de onderstaande knop.

Direct een afspraak maken »

Malariapillen: heb ik ze nodig voor de Kirgizstan?

Voor dit land hebben verreweg de meeste reizigers géén malariapillen nodig omdat het risico op malaria klein is. In het zuidwesten (grenzend aan Tajikistan en Oezbekistan) en de stad Bishkek is het tijdens het malariaseizoen wel van belang om uzelf goed tegen muggenbeten te beschermen. Hiertoe hebben wij de volgende tips:

  • Draag bedekkende kleding en gebruik mugwerende middelen met DEET.
  • De muggen die malaria overbrengen, steken vooral ‘s avonds, ‘s nachts en in de vroege ochtend. Slaap ‘s nachts onder een muskietennet.
  • Krijgt u koorts tijdens of na uw verblijf in een malariagebied? Bezoek dan zo snel mogelijk, maar in ieder geval binnen 24 uur, een arts! Er bestaat geen inenting tegen malaria.
  • Mugwerende middelen met DEET, muskietennet(ten) en vele andere producten kunt u bestellen via onze webshop.


Meer weten over Thuisvaccinatie?

Wilt u meer weten over Thuisvaccinatie.nl? Neem dan eens een kijkje bij onze veelgestelde vragen of lees meer over onze werkwijze. Wij wijzen u bovendien graag op onze handige tips en reisartikelen voor een optimale bescherming tegen infectieziekten tijdens uw reis. Voor onze unieke service hanteren wij marktconforme tarieven.


De voordelen van Thuisvaccinatie.nl op een rijtje:

Direct een afspraak maken »

 

Thuisvaccinatie.nl gebruikt cookies en vergelijkbare technologiën onder andere om u een optimale gebruikerservaring te bieden.
Ook kunnen we hierdoor het gedrag van bezoekers vastleggen en analyseren en daardoor onze website verbeteen.
Meer informatie hierover vindt u in ons Privacy statement.

Ja, ik accepteer cookies