Malaria in Laos

In Laos komt malaria voor

Malaria in Laos

Gaat u op reis naar het mooie Laos? Houd dan rekening met de kans om besmet te raken met malaria in Laos. Er is nog geen vaccinatie tegen malaria voorhanden, daarom adviseert Thuisvaccinatie.nl het gebruik van malariapillen wanneer u Laos bezoekt. Voor een specifiek advies over medicatie kunt u terecht bij een van onze artsen.

Bescherming tegen malaria in Laos

Malaria kunt u oplopen door een muggenbeet. Het is daarom heel belangrijk om muggenbeten te voorkomen door voorzorgsmaatregelen te nemen. Wij adviseren dan ook om bedekkende kleding te dragen en mugwerende middelen met DEET te gebruiken. Malariamuggen zijn vooral ’s avonds, ’s nachts en in de vroege ochtenduren actief. Slaap daarom ’s nachts onder een muskietennet om muggenbeten te voorkomen.

Daarnaast is het verstandig om malariapillen in te nemen om malaria te voorkomen wanneer u naar Laos reist. Deze pillen zorgen ervoor dat het langer duurt voordat er gevaarlijke complicaties optreden en geven daardoor meer tijd om medisch in te grijpen. Naast de aangeraden malariapillen, zijn er ook andere vaccinaties verplicht voor Laos.

Malaria in andere landen

Gaat u op reis naar een andere bestemming dan Laos? Kies dan een van de letters in de lijst om de verplichte en aanbevolen vaccinaties voor uw reisbestemming te raadplegen.

Direct een afspraak maken »
 

Thuisvaccinatie.nl gebruikt cookies en vergelijkbare technologiën onder andere om u een optimale gebruikerservaring te bieden.
Ook kunnen we hierdoor het gedrag van bezoekers vastleggen en analyseren en daardoor onze website verbeteen.
Meer informatie hierover vindt u in ons Privacy statement.

Ja, ik accepteer cookies