Malaria in Oost-Timor

In Oost-Timor komt malaria voor

Malaria in Oost-Timor

Reist u binnenkort naar Oost-Timor? Houd dan rekening met een aantal aanbevolen vaccinaties voor dit land om uzelf te beschermen tegen infectiezieken die op Oost-Timor voorkomen. Daarnaast komt in sommige gebieden in Oost-Timor malaria voor. Zorg dus dat u goed voorbereid op reis gaat!

Hoe voorbereiden op een reis naar Oost-Timor?

Malaria wordt overgedragen door muggenbeten en is een ziekte waaraan nog steeds Nederlanders overlijden. Het is dus van belang om muggenbeten te voorkomen wanneer u door Oost-Timor reist. Enkele tips om malaria in Oost-Timor te voorkomen:

·       Gebruik mugwerende middelen met DEET

·       Draag bedekkende kleding

·       Slaap ’s nachts onder een muskietennet. In de vroege ochtend, ’s avonds en ’s nachts zijn de malariamuggen het meest actief.

Overige gezondheidsrisico’s in Oost-Timor

Naast de voorzorgsmaatregelen tegen malaria in Oost-Timor, raadt Thuisvaccinatie.nl u ook aan om een aantal vaccinaties of inentingen te nemen voordat u op reis gaat. Zo raden wij aan, ongeacht de duur van uw verblijf, om een DTP vaccinatie en Hepatitis A vaccinatie te nemen voordat u op reis gaat naar Oost-Timor.

Verblijft u langer dan drie maanden in Oost-Timor? Dan raden wij een aantal aanvullende vaccinaties aan.

Wij gebruiken cookies om je bezoek aan deze website gemakkelijk te maken. Bezoek je onze website, dan ga je akkoord met deze cookies.