Malaria in Oost-Timor

In Oost-Timor komt malaria voor

Malaria in Oost-Timor

Reist u binnenkort naar Oost-Timor? Houd dan rekening met een aantal aanbevolen vaccinaties voor dit land om uzelf te beschermen tegen infectiezieken die op Oost-Timor voorkomen. Daarnaast komt in sommige gebieden in Oost-Timor malaria voor. Zorg dus dat u goed voorbereid op reis gaat!

Hoe voorbereiden op een reis naar Oost-Timor?

Malaria wordt overgedragen door muggenbeten en is een ziekte waaraan nog steeds Nederlanders overlijden. Het is dus van belang om muggenbeten te voorkomen wanneer u door Oost-Timor reist. Enkele tips om malaria in Oost-Timor te voorkomen:

·       Gebruik mugwerende middelen met DEET

·       Draag bedekkende kleding

·       Slaap ’s nachts onder een muskietennet. In de vroege ochtend, ’s avonds en ’s nachts zijn de malariamuggen het meest actief.

Overige gezondheidsrisico’s in Oost-Timor

Naast de voorzorgsmaatregelen tegen malaria in Oost-Timor, raadt Thuisvaccinatie.nl u ook aan om een aantal vaccinaties of inentingen te nemen voordat u op reis gaat. Zo raden wij aan, ongeacht de duur van uw verblijf, om een DTP vaccinatie en Hepatitis A vaccinatie te nemen voordat u op reis gaat naar Oost-Timor.

Verblijft u langer dan drie maanden in Oost-Timor? Dan raden wij een aantal aanvullende vaccinaties aan.

Thuisvaccinatie.nl gebruikt cookies en vergelijkbare technologiën onder andere om u een optimale gebruikerservaring te bieden.
Ook kunnen we hierdoor het gedrag van bezoekers vastleggen en analyseren en daardoor onze website verbeteen.
Meer informatie hierover vindt u in ons Privacy statement.

Ja, ik accepteer cookies