Malaria in Paraguay

In Paraguay komt malaria voor

Malaria in Paraguay

Wanneer u door Paraguay reist, loopt u kans om besmet te raken met malaria. Het is daarom van belang dat u voorzorgsmaatregelen neemt om niet besmet te raken met malaria in Paraguay. Tot op heden is er nog geen vaccinatie tegen malaria beschikbaar, waardoor het belangrijk is om voorzorgsmaatregelen te nemen tegen malaria in Paraguay.

Voorzorgsmaatregelen Paraguay en malaria

Malaria wordt veroorzaakt door een muggenbeet. Het is daarom heel belangrijk om muggenbeten te voorkomen. Dit doet u door een aantal voorzorgsmaatregelen te nemen: draag bedekkende kleding en gebruik mugwerende middelen met DEET. Malariamuggen zijn vooral ’s avonds, ’s nachts en in de vroege ochtenduren actief. Vergeet daarom niet om ’s nachts onder een muskietennet te slapen om muggenbeten te voorkomen.

Overige vaccinaties voor Paraguay

Wanneer u naar Paraguay reist, bent u verplicht de gele koorts vaccinatie te hebben indien u inreist vanuit een land waar gele koorts voorkomt. Reist u direct vanuit Nederland naar Paraguay en stopt u onderweg niet in een gele koorts land, dan is de vaccinatie tegen gele koorts niet verplicht.

Daarnaast zijn er nog enkele aanbevolen vaccinaties, afhankelijk van de verblijfsduur in Paraguay. Lees hier meer over aanbevolen vaccinaties voor Paraguay.


LET OP! Deze informatie is van algemene aard. Uiteindelijk bepalen uw reisbestemming, de verblijfsduur, het soort reis, de activiteiten die u onderneemt, uw gezondheid en uw leeftijd welke vaccinaties en maatregelen voor u nodig zijn. Laat u zich daarom altijd persoonlijk adviseren over de maatregelen die voor uw reis belangrijk zijn door een deskundig reizigersgeneeskundig (huis)arts of reizigersverpleegkundige. Dit is extra belangrijk wanneer u reeds gezondheidsproblemen heeft, u op reis bijzondere risico’s loopt, als u zwanger bent of wanneer u langer dan 3 maanden wilt gaan reizen.

Bij de adressen van vaccinatiebureaus en huisartsen vindt u de namen van deskundige reizigersgeneeskundig (huis)artsen en reizigersverpleegkundigen bij u in de buurt.

Thuisvaccinatie.nl gebruikt cookies en vergelijkbare technologiën onder andere om u een optimale gebruikerservaring te bieden.
Ook kunnen we hierdoor het gedrag van bezoekers vastleggen en analyseren en daardoor onze website verbeteen.
Meer informatie hierover vindt u in ons Privacy statement.

Ja, ik accepteer cookies