Malaria in Peru

In Peru komt malaria voor

Malaria in Peru

Malaria komt op diverse plaatsen in Peru gedurende het hele jaar voor. Reist u naar Peru? Dan loopt u met name in het Amazonegebied en het kustgebied risico op malaria. 

Wilt u een persoonsgebonden malaria-advies voor Peru? Meld u dan bij Thuisvaccinatie aan via de onderstaande knop.
Direct een afspraak maken »

Malariapillen: heb ik ze nodig voor Peru?

Tegen malaria is nog geen vaccinatie voorhanden. Wel is het mogelijk om malariapillen mee te nemen om uzelf te beschermen tegen een (ernstige) infectie met malaria. Of u malariapillen nodig heeft, hangt af van de grootte van het risico dat u malaria oploopt en van uw gezondheidstoestand. In Peru varieert het risico op malaria per gebied:
- In gebieden boven de 2000 meter komt geen malaria voor (inclusief de steden Cuzco, Machu Picchu en Ayacucho en het Titicacameer). 
- In de provincie Loreto (lager dan 2000 meter) is een middelmatig risico op malaria en wordt vaak geadviseerd een noodbehandeling tegen malaria mee te nemen.
- In alle overige gebieden lager gelegen dan 2000 meter is een laag risico op malaria en hebben verreweg de meeste reizigers géén malariapillen nodig. (De enige uitzondering hierop zijn mensen zonder milt.)

Samen met de arts van Thuisvaccinatie wordt hiernaar gekeken. Het uiteindelijke malaria-advies hangt onder meer af van uw reis(duur) en uw gezondheidstoestand. Kortom: bij Thuisvaccinatie krijgt u een persoonlijk malaria-advies op maat bij u thuis!

Het is sowieso belangrijk om uzelf goed tegen muggenbeten te beschermen. Hiertoe hebben wij de volgende tips:

  • Draag bedekkende kleding en gebruik mugwerende middelen met DEET.
  • De muggen die malaria overbrengen, steken vooral ‘s avonds, ‘s nachts en in de vroege ochtend. Slaap ‘s nachts onder een muskietennet.
  • Krijgt u koorts tijdens of na uw verblijf in een malariagebied? Bezoek dan zo snel mogelijk, maar in ieder geval binnen 24 uur, een arts! Er bestaat geen inenting tegen malaria.
  • Mugwerende middelen met DEET, muskietennet(ten) en vele andere producten kunt u bestellen via onze webshop.

In Peru loopt u niet alleen het risico op malaria, er komen ook andere infectieziekten voor. Laat uw vakantie niet door deze reizigersziekten bederven en vraag tijdig advies over vaccinaties en malariapillen voor Peru. Bekijk nu alvast het globale advies voor vaccinaties in Peru of meld u direct aan voor persoonlijk advies.

De voordelen van Thuisvaccinatie.nl op een rijtje:

Direct een afspraak maken »

Wilt u meer weten over malaria in omliggende landen van Peru of vaccinatieadviezen? Lees dan onze gerelateerde adviezen hieronder.

Malaria- en vaccinatieadvies Bolivia

Malaria- en vaccinatieadvies Brazilië

Malaria- en vaccinatieadvies Colombia

Malaria- en vaccinatieadvies Ecuador

Wilt u meer weten over Thuisvaccinatie.nl? Neem dan eens een kijkje bij onze veelgestelde vragen of lees meer over onze werkwijze. Wij wijzen u bovendien graag op onze handige tips en reisartikelen voor een optimale bescherming tegen infectieziekten tijdens uw reis. Voor onze unieke service hanteren wij marktconforme tarieven.

Thuisvaccinatie.nl gebruikt cookies en vergelijkbare technologiën onder andere om u een optimale gebruikerservaring te bieden.
Ook kunnen we hierdoor het gedrag van bezoekers vastleggen en analyseren en daardoor onze website verbeteen.
Meer informatie hierover vindt u in ons Privacy statement.

Ja, ik accepteer cookies