Malaria in Portugal

In Portugal komt geen malaria voor

Malaria in Portugal

Portugal, met populaire vakantiebestemmingen zoals Lissabon en Faro, is een veel bezochte reisbestemming door Nederlanders. Heeft u uw vakantie of citytrip geboekt en wilt u meer weten over malaria in Portugal? Wij adviseren u graag over alle voorzorgsmaatregelen voor een vakantie in Portugal.
 

Komt in Portugal malaria voor?

Dient u rekening te houden met malaria in Portugal? Gelukkig hoeft u geen voorzorgsmaatregelen tegen malaria te nemen, want er komt op Portugal geen malaria voor. U kunt dus zonder zorgen op reis gaan. Wilt u zich toch goed beschermen tegen vervelende muggensteken? Dan raden wij het volgende aan:

  • Draag bedekkende kleding, met lange mouwen en lange broekspijpen
  • Slaap ’s nachts onder een muskietennet
  • Gebruik mugwerende middelen met DEET
     

Moet ik vaccinaties voor Portugal halen?

Wanneer u op vakantie gaat naar Portugal, is het niet noodzakelijk om vaccinaties te halen. Gaat u echter op doorreis naar meerdere reisbestemmingen, dan dient u mogelijk wel aanvullende inentingen te halen. Informeer daarom tijdig welke vaccinaties u allemaal nodig heeft voor uw reisbestemmingen. Tevens kunnen de vaccinaties afhankelijk zijn van uw reisduur en persoonlijke situatie.
 

Thuisvaccinatie.nl geeft een persoonlijk reisadvies

Een reisadvies is afgestemd op uw persoonlijke situatie, reisduur en reisbestemming. Daarom geven onze artsen u een persoonlijk advies. U kunt online eenvoudig een afspraak maken voor een moment dat het u uitkomt, ook ’s avonds en in het weekend.

Direct een afspraak maken »

Thuisvaccinatie.nl gebruikt cookies en vergelijkbare technologiën onder andere om u een optimale gebruikerservaring te bieden.
Ook kunnen we hierdoor het gedrag van bezoekers vastleggen en analyseren en daardoor onze website verbeteen.
Meer informatie hierover vindt u in ons Privacy statement.

Ja, ik accepteer cookies