Malaria in Principe (zie Sao Tome en Principe)

In Principe (zie Sao Tome en Principe) komt malaria voor

Malaria in Principe (zie Sao Tome en Principe)

Principe is onderdeel van Sao Tome en Principe en is gelegen ten westen van Gabon. Er komt op Sao Tome en Principe malaria voor, een ziekte waar nog steeds Nederlanders aan overlijden. Bereid u daarom goed voor op uw reis en neem voorzorgsmaatregelen tegen malaria in Principe.
 

Beschermen tegen malaria in Principe

Wanneer u op reis gaat naar Principe raden wij aan om malariapillen te gebruiken. Welk soort pillen u kunt gebruiken, is afhankelijk van uw persoonlijke situatie. Onze erkende artsen geven u daarom een uitgebreid persoonlijk advies!

Malaria wordt overgedragen via muggenbeten. Het is daarom erg belangrijk om u tegen deze muggenbeten te beschermen. Dat kan op de volgende manieren:

  • Draag bedekkende kleding, met lange mouwen en lange broekspijpen
  • Slaap ’s nachts onder een muskietennet
  • Gebruik mugwerende middelen met DEET
  • Krijgt u koorts tijdens of na uw verblijf in een malariagebied? Bezoek dan zo snel mogelijk, maar in ieder geval binnen 24 uur, een arts! Er bestaat geen inenting tegen malaria.
     

Overige voorzorgsmaatregelen Principe

Naast malaria dient u bij een vakantie naar Principe ook rekening te houden met vaccinaties tegen andere infectieziekten. Sommige van deze vaccinaties worden altijd geadviseerd, ongeacht hoe lang u in het land verblijft. Thuisvaccinatie.nl adviseert het volgende:

Ongeacht de duur van uw verblijf

Gaat u langer dan drie maanden naar Sao Tome en Principe? Dan adviseert Thuisvaccinatie.nl naast de bovenstaande inentingen voor Sao Tome en Principe ook deze aanvullende vaccinaties. Let op: soms worden deze vaccinaties ook bij een korter verblijf geadviseerd, afhankelijk van uw situatie.

Maak online een afspraak voor vaccinaties

Via onze website kunt u eenvoudig en snel een afspraak maken met een van onze erkende artsen. Wij komen bij u op locatie langs, bijvoorbeeld thuis of op het werk. Zo kunt u een moment kiezen dat het u het beste uitkomt om vaccinaties te halen. Maak direct een afspraak!

Direct een afspraak maken »

Thuisvaccinatie.nl gebruikt cookies en vergelijkbare technologiën onder andere om u een optimale gebruikerservaring te bieden.
Ook kunnen we hierdoor het gedrag van bezoekers vastleggen en analyseren en daardoor onze website verbeteen.
Meer informatie hierover vindt u in ons Privacy statement.

Ja, ik accepteer cookies