Malaria in Salomonseilanden

In Salomonseilanden komt malaria voor

Malaria in Salomonseilanden

Reist u binnenkort naar de Salomonseilanden? Zorg dat u goed voorbereid op reis gaat met alle aanbevolen en verplichte vaccinaties en inentingen. Daarnaast komt op de Salomonseilanden malaria voor, waar u zich tegen moet beschermen.

Hoe beschermen tegen malaria op Salomonseilanden?

U kunt op de Salomonseilanden malaria oplopen wanneer u gestoken wordt door een malariamug. Deze malariamuggen zijn vooral ’s avonds, ’s nachts en ’s ochtends actief, waardoor het van belang is dat u zich goed voorbereid op een reis naar de Salomonseilanden. Zorg ervoor dat u bedekkende kleding draagt tijdens uw reis en gebruik mugwerende middelen met DEET. Daarnaast is het van belang dat u ’s nachts onder een muskietennet slaapt om muggensteken te voorkomen.

Advies malariapillen Salomonseilanden

Naast de voorzorgsmaatregelen die u kunt nemen, raadt Thuisvaccinatie.nl ook het gebruik van malariapillen aan. Deze pillen helpen u als reiziger om besmetting met malaria te voorkomen. Dankzij deze pillen duurt het langer voordat er gevaarlijke medische complicaties optreden. Het is van belang dat u de malariapillen trouw inneemt, tijdens en na de reis naar de Salomonseilanden.

Zwangerschap en malaria

Tijdens de zwangerschap heef tu een extra kans om ernstige malaria te krijgen. Een zeer goede bescherming tegen malaria op de Salomonseilanden is dus belangrijk! U mag niet zomaar alle malariapillen innemen tijdens de zwangerschap of wanneer u borstvoeding geeft. Onze arts geeft u persoonlijk advies over malariapillen en zwangerschap.

Thuisvaccinatie.nl gebruikt cookies en vergelijkbare technologiën onder andere om u een optimale gebruikerservaring te bieden.
Ook kunnen we hierdoor het gedrag van bezoekers vastleggen en analyseren en daardoor onze website verbeteen.
Meer informatie hierover vindt u in ons Privacy statement.

Ja, ik accepteer cookies