Malaria in Sao Tome en Principe

In Sao Tome en Principe komt malaria voor

Malaria in Sao Tome en Principe

U gaat op vakantie naar Sao Tome en Principe. Met welke vaccinaties en inentingen moet u rekening houden? Zorg dat u goed voorbereid op reis gaat met alle aanbevolen en verplichte vaccinaties en inentingen. Daarnaast komt in Sao Tome en Principe malaria voor, waar u zich tegen moet beschermen.

Voorzorgsmaatregelen malaria Sao Tome en Principe

U kunt in Sao Tome en Principe malaria oplopen wanneer u gestoken wordt door een malariamug. De malariamuggen zijn vooral ’s avonds, ’s nachts en ’s ochtends actief, waardoor het van belang is dat u zich goed voorbereid op een reis naar Sao Tome en Principe. Zorg ervoor dat u bedekkende kleding draagt tijdens uw reis en gebruik mugwerende middelen met DEET. Daarnaast is het van belang dat u ’s nachts onder een muskietennet slaapt om muggensteken te voorkomen.

Malariapillen advies

Naast de voorzorgsmaatregelen die u kunt nemen, raadt Thuisvaccinatie.nl ook het gebruik van malariapillen aan. Deze pillen helpen u als reiziger om besmetting met malaria te voorkomen. De pillen zorgen ervoor dat het langer duurt voordat er (gevaarlijke) complicaties optreden. Het is van belang dat u de malariapillen trouw inneemt, tijdens en na de reis naar de Sao Tome en Principe.

Overige gezondheidsriciso’s in Sao Tome en Principe

Naast malaria komen er ook infectieziekten voor in Sao Tome en Principe waar u rekening mee dient te houden. Hierbij kunt u denken aan ziektes zoals schistosomiasis, waar geen vaccinatie tegen is. Daarnaast adviseert Thuisvaccinatie.nl een aantal aanbevolen vaccinaties, waaronder Hepatitis A.

Thuisvaccinatie.nl gebruikt cookies en vergelijkbare technologiën onder andere om u een optimale gebruikerservaring te bieden.
Ook kunnen we hierdoor het gedrag van bezoekers vastleggen en analyseren en daardoor onze website verbeteen.
Meer informatie hierover vindt u in ons Privacy statement.

Ja, ik accepteer cookies