Malaria in Saudi-Arabie

In Saudi-Arabie komt malaria voor

Malaria in Saudi-Arabië

Malaria komt in het malariagebied van Saudi-Arabië het gehele jaar voor. Reist u naar Saudi-Arabië? Dan loopt u alleen risico op malaria in de zuid-westelijke provincies, het grensgebied met Jemen. In de overige gebieden, waaronder Mekka, Jeddah en Medina komt géén malaria voor.

Wilt u een persoonsgebonden malaria-advies voor Saudi-Arabië? Meld u dan bij Thuisvaccinatie aan via de onderstaande knop.
Direct een afspraak maken »

Malariapillen: heb ik ze nodig voor Saudi-Arabië?

Voor dit land hebben verreweg de meeste reizigers géén malariapillen nodig omdat het risico op malaria klein of afwezig is. Wel is het van belang om uzelf goed tegen muggenbeten te beschermen. Hiertoe hebben wij de volgende tips:

  • Draag bedekkende kleding en gebruik mugwerende middelen met DEET.
  • De muggen die malaria overbrengen, steken vooral ‘s avonds, ‘s nachts en in de vroege ochtend. Slaap ‘s nachts onder een muskietennet.
  • Krijgt u koorts tijdens of na uw verblijf in een malariagebied? Bezoek dan zo snel mogelijk, maar in ieder geval binnen 24 uur, een arts! Er bestaat geen inenting tegen malaria.
  • Mugwerende middelen met DEET, muskietennet(ten) en vele andere producten kunt u bestellen via onze webshop.

In Saudi-Arabië loopt u niet alleen het risico op malaria, er komen ook andere infectieziekten voor. Laat uw vakantie niet door deze reizigersziekten bederven en vraag tijdig advies over vaccinaties en malariapillen voor Saudi-Arabië. Bekijk nu alvast het globale advies voor vaccinaties in Saudi-Arabië of meld u direct aan voor persoonlijk advies.

De voordelen van Thuisvaccinatie.nl op een rijtje:

Direct een afspraak maken »

Thuisvaccinatie.nl gebruikt cookies en vergelijkbare technologiën onder andere om u een optimale gebruikerservaring te bieden.
Ook kunnen we hierdoor het gedrag van bezoekers vastleggen en analyseren en daardoor onze website verbeteen.
Meer informatie hierover vindt u in ons Privacy statement.

Ja, ik accepteer cookies