Malaria in Saudi-Arabie

In Saudi-Arabie komt malaria voor

Malaria in Saudi-Arabie

In sommige delen van Saudi-Arabië kan malaria voorkomen, vooral in de grensgebieden met Saudi-Arabië en Jemen. Verblijft u in een van de malariagebieden in Saudi-Arabië, dan adviseert Thuisvaccinatie.nl u in de meeste gevallen het gebruik van malariapillen aan.

Hoe kunt u malaria oplopen?

Malaria kunt u oplopen door een muggenbeet. Het is daarom heel belangrijk om muggenbeten te voorkomen. Wij adviseren dan ook om bedekkende kleding te dragen en mugwerende middelen met DEET te gebruiken. De muggen die u met malaria kunnen besmetten, steken voor ’s avonds, ’s nachts en in de vroege ochtenduren. Slaap daarom ’s nachts onder een muskietennet om muggenbeten te voorkomen.

Andere gezondheidsrisico’s in Saudi-Arabië

Wanneer u een verre reis naar Saudi-Arabië maakt, worden enkele vaccinaties aanbevolen om reizigersziekten te voorkomen. Sommige van deze vaccinaties worden altijd geadviseerd, ongeacht hoe lang u in het land verblijft.

Denkt u hierbij bijvoorbeeld aan een vaccinatie tegen Hepatitis A of voor Buiktyfus (wanneer u langer dan drie maanden in Saudi-Arabië verblijft).

Andere bestemming dan Saudi-Arabië?

Hier vindt u per land informatie over aanbevolen vaccinaties en preventieve maatregelen tegen onder andere malaria en andere infectieziekten. Voor een persoonlijk advies kunt u direct een afspraak maken met een van onze artsen.

Direct een afspraak maken »

Wij gebruiken cookies om je bezoek aan deze website gemakkelijk te maken. Bezoek je onze website, dan ga je akkoord met deze cookies.