Malaria in Sierra Leone

In Sierra Leone komt malaria voor

Malaria in Sierra Leone

Gaat u binnenkort op reis naar Sierra-Leone? Zorg dan dat u goed voorbereid op reis gaat en lees meer over vaccinaties en malaria in Sierra-Leone.
 

Komt in Sierra-Leone malaria voor?

In Sierra-Leone komt malaria voor, wat betekent dat u zich goed moet voorbereiden wanneer u hier naartoe reist. Het is van belang dat u muggensteken voorkomt, zodat u niet besmet raakt met malaria. Houd daarom rekening met de volgende voorzorgsmaatregelen:

  • Slaap ’s nachts onder een muskietennet. De muggen die malaria overbrengen zijn voor ’s avonds, ’s nachts en in de vroege ochtend actief.
  • Gebruik mugwerende middelen met DEET en draag bedekkende kleding
  • Bezoek direct een arts indien u koorts na of tijdens uw verblijf in een malariagebied krijgt.

Naast bovenstaande voorzorgsmaatregelen kan het ook verstandig zijn om malariapillen in te nemen. Deze malariapillen zorgen ervoor dat het langer duurt voordat er gevaarlijke complicaties optreden en geven u meer tijd om een medische behandeling te starten. Het is noodzakelijk dat u zowel tijdens als na uw reis naar Sierra-Leone de malariapillen trouw inneemt.
 

Overige vaccinaties voor Sierra-Leone

Naast malaria voorzorgsmaatregelen adviseert Thuisvaccinatie ook vaccinaties tegen een aantal reizigersziekten. Een vaccinatie tegen gele koorts is verplicht wanneer u op reis gaat naar Sierra-Leone.
 

Andere bestemming dan Sierra-Leone?

Hier vindt u per land informatie over aanbevolen vaccinaties en preventieve maatregelen tegen onder andere malaria en andere infectieziekten. Voor een persoonlijk advies kunt u direct een afspraak maken met een van onze artsen.

Direct een afspraak maken »

Thuisvaccinatie.nl gebruikt cookies en vergelijkbare technologiën onder andere om u een optimale gebruikerservaring te bieden.
Ook kunnen we hierdoor het gedrag van bezoekers vastleggen en analyseren en daardoor onze website verbeteen.
Meer informatie hierover vindt u in ons Privacy statement.

Ja, ik accepteer cookies