Malaria in Swaziland

In Swaziland komt malaria voor

Malaria in Swaziland

In Swaziland loopt u het risico om malaria op te lopen. Bescherm u daarom goed tijdens uw (door)reis om besmetting met malaria te voorkomen.
 

Bescherming tegen malaria in Swaziland

U kunt malaria oplopen door een muggenbeet. Het is daarom zeer belangrijk om muggenbeten te voorkomen. De muggen die malaria overbrengen, zijn vooral in de vroege ochtend, ’s avonds en ’s nachts actief. Zorg er dus voor dat u onder een muskietennet slaapt om uzelf in de nacht te beschermen.

Daarnaast kunt u ook malariapillen innemen om malaria te voorkomen. Dankzij deze pillen duurt het langer voordat er gevaarlijke complicaties optreden en is er meer tijd om medisch in te grijpen. Het is dus zeer belangrijk om de malariapillen trouw in te nemen tijdens en na uw reis naar Swaziland. Tevens bevelen wij andere vaccinaties voor Swaziland aan.
 

Overige gezondheidsrisico’s Swaziland

Naast malaria dient u ook rekening te houden met enkele andere infectieziekten:

  • Reizigersdiarree is vooral een vervelende infectieziekte die u kunt oplopen door een bacterie, virus of parasiet. Lees meer over reizigersdiarree en wat u kunt doen om het te voorkomen.
  • In Swaziland kunt u ook te maken krijgen met schistosomiasis (bilharzia). Voor deze ziekte is nog geen vaccin beschikbaar. Lees meer over schistosomiasis.
     

Op reis naar een andere bestemming?

Gaat u op reis naar een andere bestemming dan Swaziland? Kies een van de letters in de lijst om de verplichte en aanbevolen vaccinaties voor uw reisbestemming te raadplegen.

Thuisvaccinatie.nl gebruikt cookies en vergelijkbare technologiën onder andere om u een optimale gebruikerservaring te bieden.
Ook kunnen we hierdoor het gedrag van bezoekers vastleggen en analyseren en daardoor onze website verbeteen.
Meer informatie hierover vindt u in ons Privacy statement.

Ja, ik accepteer cookies