Praktische informatie Thailand

Thailand staat vooral bekend om de vriendelijke en gastvrije bevolking. De sfeer in Thailand is zonder meer ontspannen te noemen en Thailand wordt daarom ook wel het land van de glimlach genoemd. Maar Thailand heeft natuurlijk nog veel meer te bieden dan gastvrijheid: een rijke cultuur, prachtige natuur en de bijzondere Thaise keuken. Op deze pagina vindt u allerlei praktische informatie en handige tips. Alvast inspiratie voor u vakantie naar Thailand op doen? Dat kan bijvoorbeeld door reisboeken over Thailand te lezen.

Wist u dat?

Tijdverschil Thailand

In de zomertijd is het 5 uur later dan in Nederland. In de winterperiode is het in Thailand 6 uur later in vergelijking met Nederland.

Beste reistijd Thailand

De beste tijd om naar Thailand te reizen is in de maanden november, december en januari.

Taal Thailand

In Thailand wordt Thais, Chinees en Maleis gesproken.

Voltage Thailand

220 volt. Wij raden u aan om altijd een wereldstekker mee te nemen als u naar Thailand reist.

Internetcafés Thailand

In Thailand vindt u in de grote steden internetcafés. Per uur betaalt u omgerekend nog geen euro voor het internetgebruik.

 

Eten Thailand

Thailand heeft een zeer smaakvolle en rijke keuken. Bekende gerechten zijn curry’s, romige kokossoep en pad thai (noedels met taugé, ei en vis of vlees). Zeker het proberen waard!

Kledingvoorschrift Thailand

Gaat u één van de vele tempels in Thailand bezoeken? Dan dient u rekening te houden met uw kleding. Vrouwen kunnen beter geen rok of mouwloos shirt dragen. Bij de meeste tempels kunt u een sarong lenen. Dit is een soort wikkelrok die u over het hele lichaam of alleen om het onderlichaam draagt. Van mannen wordt verwacht dat zij een lange broek en shirt dragen. In de tempels draagt u geen schoenen. Zoekt u nog kleding of zwemkleding voor uw reis naar Thailand? Neem dan eens een kijkje in de webshop van Brunotti.

Gewoonten waar u rekening mee moet houden in Thailand

In Thailand worden voeten als het laagste lichaamsdeel gezien. Houd hier rekening mee en leg uw voeten nooit op tafels of stoelen. Het hoofd is het belangrijkste lichaamsdeel volgens de Thai. Raak het hoofd van een ander niet aan. Ook het koningshuis is erg belangrijk voor de inwoners van Thailand en hier hebben zij dan ook veel respect voor. Praat daarom nooit negatief over het koningshuis van Thailand, want hier staan zware straffen op.

Valuta Thailand

In Thailand wordt betaald met de Thaise Baht. De waarde van de Thaise Baht wisselt. Via verschillende sites kunt u op de hoogte blijven van de wisselkoers. Wilt u een creditcard aanvragen voor uw vakantie naar Thailand? Voor meer informatie over de creditcard of het aanvragen van een creditcard, verwijzen wij u naar de website van Visa Greencard.

Reisverzekering afsluiten Thailand

Goed verzekerd op reis naar Thailand. U kunt kiezen voor een doorlopende of een kortlopende reisverzekering. Als u meerdere keren per jaar op vakantie gaat, raden wij u een doorlopende reisverzekering aan. Sluit hier direct een doorlopende reisverzekering of een kortlopende reisverzekering van Allianz af. Vergelijk reisverzekeringen op de website van Hoyhoy.nl.

Let op: olifanten in Thailand

Het lijkt erg leuk, een ritje op een olifant in Thailand. Maar veel van de olifanten die u daar aantreft, worden hardhandig getraind. Olifanten zijn wilde dieren en worden soms net zo lang mishandeld totdat zij luisterden. Wilt u toch genieten van deze prachtige dieren? Ga dan eens naar Elephant Nature Pak en Boon Lott’s Elephant Sanctuary. Mishandelde olifanten worden hier opgevangen. Hier kunt u een dagje helpen door de olifanten te voeren en te wassen.

Visum Thailand en reisdocumenten

Voordat u reist naar Thailand is het belangrijk dat uw reisdocumenten in orde zijn. Uw paspoort moet nog minimaal 6 maanden geldig zijn bij aankomst in Thailand. Met een identiteitskaart kunt u niet reizen naar Thailand. Ook kinderen moeten over een eigen paspoort beschikken. Verblijft u langer dan 30 dagen in Thailand? Dan heeft u een visum nodig. Vraag direct uw visum voor Thailand aan bij Visum2Go.

Fooien Thailand

Het is niet verplicht om fooi te geven in Thailand. Wilt u fooi geven? In een restaurant is tien procent gebruikelijk. Maakt u een taxirit in Thailand? Dan verwacht de taxichauffeur geen fooi. Verblijft u in een hotel? Geef het kamermeisje dan 50 Baht per dag als u een fooi wilt geven.

Telefoneren in Thailand

Vanuit het hotel bellen is duur. Datzelfde geldt voor mobiel telefoneren. In toeristische plaatsen zijn telecommunicatiebureau’s waar u beter kunt bellen. Blijft u voor langere tijd in Thailand? Dan adviseren wij u om een Thaise SIM-kaart te kopen.

Internationaal toegangsnummer Thailand:66
Alarmnummer politie/ brandweer:19
Algemeen alarmnummer:191
Toeristenpolitie:1151
Collect call naar Nederland:00 199 931 1035

Meer handige telefoonnummers vindt u op de website van de Nederlandse Ambassade in Thailand.

Wilt u zich niet vervelen tijdens uw vliegreis naar Thailand? Dan kunt u bijvoorbeeld een tablet meenemen.

Advies nodig?

Selecteer uw bestemming
Thuisvaccinatie Arts

Thuisvaccinatie.nl gebruikt cookies en vergelijkbare technologiën onder andere om u een optimale gebruikerservaring te bieden.
Ook kunnen we hierdoor het gedrag van bezoekers vastleggen en analyseren en daardoor onze website verbeteen.
Meer informatie hierover vindt u in ons Privacy statement.

Ja, ik accepteer cookies