Malaria in Tsjaad

In Tsjaad komt malaria voor

Malaria in Tsjaad

In Tsjaad komt in sommige gebieden malaria voor, waardoor u het risico loopt op malaria. Bescherm u daarom goed tijdens uw (door)reis om besmetting met malaria te voorkomen.
 

Bescherming tegen malaria in Tsjaad

U kunt malaria oplopen door een muggenbeet. Het is daarom zeer belangrijk om muggenbeten te voorkomen. De muggen die malaria overbrengen, zijn vooral in de vroege ochtend, ’s avonds en ’s nachts actief. Zorg er dus voor dat u voldoende anti-muggenmaatregelen meeneemt, zoals een muskietennet.

Daarnaast kunt u ook malariapillen innemen om malaria te voorkomen. Dankzij deze pillen duurt het langer voordat er gevaarlijke complicaties optreden en is er meer tijd om medisch in te grijpen. Tevens bevelen wij andere vaccinaties voor Tsjaad aan.
 

Overige gezondheidsrisico’s Tsjaad

Naast malaria dient u ook rekening te houden met enkele andere infectieziekten:

  • In Tsjaad kunt u ook te maken krijgen met schistosomiasis (bilharzia). Voor deze ziekte is nog geen vaccin beschikbaar. Lees meer over schistosomiasis.
  • Reizigersdiarree is vooral een vervelende infectieziekte die u kunt oplopen door een bacterie, virus of parasiet. Lees meer over reizigersdiarree en wat u kunt doen om het te voorkomen.
     

Op reis naar een andere bestemming?

Gaat u op reis naar een andere bestemming dan Tsjaad? Kies een van de letters in de lijst om de verplichte en aanbevolen vaccinaties voor uw reisbestemming te raadplegen.

Thuisvaccinatie.nl gebruikt cookies en vergelijkbare technologiën onder andere om u een optimale gebruikerservaring te bieden.
Ook kunnen we hierdoor het gedrag van bezoekers vastleggen en analyseren en daardoor onze website verbeteen.
Meer informatie hierover vindt u in ons Privacy statement.

Ja, ik accepteer cookies