Buurlanden Turkije

Turkije grenst aan maar liefst 8 landen. Dit zijn Georgië, Armenië, Azerbeidzjan, Iran, Irak, Syrië, Griekenland en Bulgarije. Als u via Turkijke naar één van deze landen reist, dan is het handig om te weten welke vaccinaties u nodig heeft. Die informatie vindt u op deze pagina. Voor een uitgebreid vaccinatieadvies gaat u naar de pagina van het desbetreffende land zelf.
 

Vaccinaties buurlanden Turkije

Voor alle landen, met uitzondering van Griekenland, raden wij altijd de DTP en Hepatitis A vaccinaties aan. De vaccinaties tegen Buiktyfus, Hepatitis B, Rabiës zijn persoonsgebonden. Voor Irak, Iran en Syrië is het mogelijk dat u zich tegen Gele Koorts moet laten inenten.

Sommige mensen die naar Griekenland reizen, kunnen het advies krijgen om zich te laten vaccineren tegen Teken encefalitis. De persoonsgebonden vaccinaties zijn onder meer afhankelijk van uw gezondheid en de activiteiten die u gaat ondernemen in het land van bestemming.

Bekijk het vaccinatieadvies per land: 
 

Malaria in de buurlanden van Turkije

In enkele buurlanden van Turkije komt malaria voor. Dit zijn Georgië, Azerbeidzjan en Griekenland. Het kan zijn dat u malariapillen dient te slikken. In andere gevallen volstaat het om mugwerende maatregelen te nemen. 

Advies nodig?

Selecteer uw bestemming
Thuisvaccinatie Arts

Thuisvaccinatie.nl gebruikt cookies en vergelijkbare technologiën onder andere om u een optimale gebruikerservaring te bieden.
Ook kunnen we hierdoor het gedrag van bezoekers vastleggen en analyseren en daardoor onze website verbeteen.
Meer informatie hierover vindt u in ons Privacy statement.

Ja, ik accepteer cookies