Risicogroepen Turkije

Sommige reizigers zijn vatbaarder voor infectieziekten als zij naar Turkije reizen. Dit is bijvoorbeeld het geval als u in verwachting bent, u met een baby of kind(eren) reist, gezondheidsproblemen heeft of als u op leeftijd bent. Maar ook zakenreizigers lopen extra risico. Deze risicogroepen zijn niet alleen extra vatbaar voor infectieziekten, maar kunnen ook sneller en ernstiger ziek worden. Daarom zijn vaccinaties zeker voor deze reizigers een absolute aanrader:

Direct een afspraak maken »
 

Zwanger en op reis naar Turkije

Natuurlijk kunt u naar Turkije als u in verwachting bent. Doe dit in de 14de of 26ste week van uw zwangerschap en alleen als u zich goed voelt. Bespreek uw vakantieplannen met uw gynaecoloog of verloskundige. U kunt zich laten vaccineren als u zwanger bent, maar er kunnen complicaties optreden. Lees er meer over op de pagina vaccinaties en zwangerschap.

Met baby of kind naar Turkije

Het afweersysteem is bij baby’s en kinderen nog niet volledig ontwikkeld. Hierdoor zijn zij vatbaarder voor infectieziekten. Niet ieder vaccin is geschikt voor jonge kinderen en daarom is er voor sommige vaccinaties een minimumleeftijd. Om besmetting met een infectieziekte te voorkomen, is een goede hygiëne uiterst belangrijk tijdens uw verblijf in Turkije. Lees er meer over op de pagina vaccinaties baby en kinderen.

Reizen naar Turkije als u gezondheidsproblemen heeft of op leeftijd bent

Ook mensen met gezondheidsproblemen en ouderen hebben een verminderd afweersysteem waardoor zij sneller besmet kunnen raken met een infectieziekte in Turkije. Het kan ook zo zijn dat zij om die reden naast de standaard vaccinaties nog extra inentingen nodig hebben. Op de pagina reizigers met extra risico.

Op zakenreis naar Turkije

Bent u zakenreiziger en gaat u binnenkort naar Turkije? Dan is het belangrijk dat u zich goed laat informeren over de aan te raden vaccinaties. Ook al verblijft u slechts enkele dagen in een luxe hotel, u loopt het risico om besmet te raken met infectieziekten.

Direct een afspraak maken »

Advies nodig?

Selecteer uw bestemming
Thuisvaccinatie Arts

Thuisvaccinatie.nl gebruikt cookies en vergelijkbare technologiën onder andere om u een optimale gebruikerservaring te bieden.
Ook kunnen we hierdoor het gedrag van bezoekers vastleggen en analyseren en daardoor onze website verbeteen.
Meer informatie hierover vindt u in ons Privacy statement.

Ja, ik accepteer cookies