Vaccinatieadvies Uganda (zie Oeganda)

Vaccinatieadvies

Thuisvaccinatie Arts

Aanbevolen

DTPHepatitis A

Verplicht

Geen

Aanvullend

Gele KoortsMazelenHepatitis BTBCMeningitisRabies

Malaria

Mogelijk malaria aanwezig
Check vergoeding Afspraak maken

Populaire bestemmingen

Vaccinaties Uganda

Vaccinaties Uganda beschermen u tegen diverse infectieziekten die op deze reisbestemming voorkomen. Deze infectieziekten kunnen niet alleen uw vakantie bederven, maar ook impact hebben op uw leven. Ga daarom altijd goed beschermd op reis! Of u voor Uganda inentingen nodig heeft, hangt af van uw gezondheidssituatie, de verblijfsduur, de gebieden die u bezoekt en uw accommodatie in Uganda. Hieronder leest u welke vaccinaties Uganda vereist en welke inentingen wij adviseren. Maak vandaag nog een afspraak bij Thuisvaccinatie.nl om uw benodigde vaccinaties voor Uganda te halen.

Maak kennis met Thuisvaccinatie.nl

De voordelen van Thuisvaccinatie.nl op een rijtje:

Direct een afspraak maken »

Welke vaccinaties zijn verplicht voor Uganda?

De gele koorts vaccinatie is alleen verplicht wanneer u Uganda wilt inreizen vanuit een land waar gele koorts voorkomt. Deze ziekte komt alleen in Afrika en Zuid-Amerika voor. Ook in Uganda komt gele koorts voor. Als u vanuit Nederland naar Uganda reist, en onderweg niet in een gele koorts land komt, is de gele koorts vaccinatie voor u niet verplicht.

Bovendien hebben alle reizigers naar Uganda een cholera not indicated verklaring (of kortweg cholerastempel) nodig. 

Naast de in sommige gevallen verplichte gele koorts vaccinatie en CNI-verklaring voor Uganda worden er nog een aantal andere inentingen geadviseerd. Hieronder kunt u lezen om welke vaccinaties het gaat. 

Wat heb ik verder nodig aan vaccinaties voor Uganda?

Er worden voor Uganda vaccinaties aanbevolen tegen een aantal reizigersziekten. Sommige van deze inentingen worden altijd geadviseerd, ongeacht de duur van uw verblijf in Uganda. Andere vaccinaties raden wij alleen aan als u langer dan een bepaalde tijd in Uganda wilt verblijven.

Thuisvaccinatie.nl adviseert de volgende vaccinaties voor Uganda:
 

Gaat u langer dan drie maanden naar Uganda? Dan adviseert Thuisvaccinatie.nl naast de bovenstaande inentingen voor Uganda ook deze aanvullende vaccinaties:

*De meningitis vaccinatie wordt alleen geadviseerd als u langer dan zes maanden in Uganda verblijft en daarbij in nauw contact komt met de lokale bevolking.

Deze vaccinaties kunnen ook bij een korter verblijf worden geadviseerd. Dit hangt van uw persoonlijke vaccinatieadvies af.

Loop ik risico op malaria in Uganda?

In Uganda komt malaria voor; een ziekte waaraan nog steeds Nederlanders overlijden. Wij adviseren voor Uganda dan ook het gebruik van malariapillen. Onze arts kan u adviseren welke specifieke medicatie u het beste kunt gebruiken voor uw reis naar Uganda.

Malaria kunt u krijgen via een muggenbeet. Het is daarom belangrijk om muggenbeten te voorkomen. Enkele tips:

  • Draag bedekkende kleding en gebruik mugwerende middelen met DEET.
  • De muggen die malaria overbrengen, steken vooral ‘s avonds, ‘s nachts en in de vroege ochtend. Slaap ‘s nachts onder een muskietennet.
  • Krijgt u koorts tijdens of na uw verblijf in een malariagebied? Bezoek dan zo snel mogelijk, maar in ieder geval binnen 24 uur, een arts! Er bestaat geen inenting tegen malaria.
  • Mugwerende middelen met DEET, muskietennet(ten) en vele andere producten kunt u bestellen via onze webshop
     

Welke gezondheidsrisico’s zijn er nog meer in Uganda?

In Uganda dient u ook rekening te houden met de volgende infectieziekten:

  • Reizigersdiarree komt wereldwijd voor. Dit is vooral een vervelende reizigersziekte. Lees meer over reizigersdiarree.
  • In dit land komen ook ziektes zoals schistosomiasis (bilharzia) voor. Er is voor deze ziekte nog geen vaccinatie beschikbaar. Lees meer over schistosomiasis.
  • In Uganda komen hiv/aids en andere soa’s op grotere schaal voor dan in westerse landen. Lees meer over hiv/aids en soa’s.

Heb ik voor omringende landen van Uganda extra vaccinaties nodig?

Bezoekt u tijdens uw reis naar Uganda ook omliggende landen? Het kan zijn dat u voor deze landen aanvullende vaccinaties nodig heeft. Hieronder vindt u meer informatie over de benodigde inentingen voor buurlanden van Uganda.

Wilt u meer weten over Thuisvaccinatie.nl? Neem dan eens een kijkje bij onze veelgestelde vragen of lees meer over onze werkwijze. Wij wijzen u bovendien graag op onze handige tips en reisartikelen voor een optimale bescherming tegen infectieziekten tijdens uw reis. Voor onze unieke service hanteren wij marktconforme tarieven.

Voorkom dat u tijdens uw verblijf in Uganda onnodige gezondheidsrisico’s loopt en ga goed beschermd op reis! Maak vandaag nog een afspraak voor uw persoonlijke vaccinatieadvies op maat.

Direct een afspraak maken »

Wij gebruiken cookies om je bezoek aan deze website gemakkelijk te maken. Bezoek je onze website, dan ga je akkoord met deze cookies.