Malaria in Vanuatu

In Vanuatu komt malaria voor

Malaria in Vanuatu

U kunt in Vanuatu malaria oplopen, wanneer u hier op reis bent. Bescherm u daarom goed tijdens uw (door)reis om besmetting met malaria te voorkomen!
 

Bescherming tegen malaria in Vanuatu

Enkel op het eiland Futuna komt geen malaria voor, maar in de rest van Vanuatu kunt u wel malaria oplopen. Malaria wordt verspreid door muggenbeten, het is daarom zeer belangrijk om muggenbeten te voorkomen. De muggen die malaria overbrengen, zijn vooral in de vroege ochtend, ’s avonds en ’s nachts actief. Zorg er dus voor dat u voldoende anti-muggenmaatregelen meeneemt, zoals een muskietennet.

Daarnaast kunt u ook malariapillen innemen om malaria te voorkomen. Dankzij deze pillen duurt het langer voordat er gevaarlijke complicaties optreden en is er meer tijd om medisch in te grijpen.
 

Overige gezondheidsrisico’s Vanuatu

Naast malaria dient u ook rekening te houden met enkele andere infectieziekten en risico’s:

Op reis naar een andere bestemming?

Gaat u op reis naar een andere bestemming dan Vanuatu? Kies een van de letters in de lijst om de verplichte en aanbevolen vaccinaties voor uw reisbestemming te raadplegen.

Thuisvaccinatie.nl gebruikt cookies en vergelijkbare technologiën onder andere om u een optimale gebruikerservaring te bieden.
Ook kunnen we hierdoor het gedrag van bezoekers vastleggen en analyseren en daardoor onze website verbeteen.
Meer informatie hierover vindt u in ons Privacy statement.

Ja, ik accepteer cookies