Malaria in Venezuela

In Venezuela komt malaria voor

Malaria in Venezuela

Malaria komt bijna overal in Venezuela het gehele jaar voor. Reist u naar Venezuala? Dan loopt u in verschillende gebieden van het land risico op besmetting met malaria. 

Wilt u een persoonsgebonden malaria-advies voor Venezuela? Meld u dan bij Thuisvaccinatie aan via de onderstaande knop.

Direct een afspraak maken »

Malariapillen: heb ik ze nodig voor Venezuela?

Tegen malaria is nog geen vaccinatie voorhanden. Wel is het mogelijk om malariapillen te gebruiken om uzelf te beschermen tegen (ernstige) infectie met malaria wanneer u gestoken wordt door een malariamug. Of dit nodig is hangt af van het risico op malaria. In Venezuela varieert het risico op malaria per gebied: 

- ​ In de volgende gebieden is er een hoog risico op malaria en wordt het preventief slikken van malariapillen aangeraden (profylaxe): de staten Amazonas en Bolivar inclusief Angel Falls en de nationale parken 
- Voor de staten Apure, Monagas, Sucre en Zulia hebben verreweg de meeste reizigers géén malariapillen nodig omdat het risico op malaria klein is. (De enige uitzondering hierop zijn mensen zonder milt.)
- In de overige staten, inclusief Isla Margarita, is er géén risico op malaria. 

Als u malariapillen nodig heeft wordt in overleg met de arts van Thuisvaccinatie een keuze gemaakt uit de verschillende malariapillen die er zijn. Dit hangt onder meer af van uw reis(duur) en uw gezondheidstoestand.
Kortom: bij Thuisvaccinatie krijgt u een persoonlijk malaria-advies op maat! Naast het eventueel gebruik van malariapillen, is het altijd belangrijk om uzelf goed tegen muggenbeten te beschermen. Hiertoe hebben wij de volgende tips:

  • Draag bedekkende kleding en gebruik mugwerende middelen met DEET.
  • De muggen die malaria overbrengen, steken vooral ‘s avonds, ‘s nachts en in de vroege ochtend. Slaap ‘s nachts onder een muskietennet.
  • Krijgt u koorts tijdens of na uw verblijf in een malariagebied? Bezoek dan zo snel mogelijk, maar in ieder geval binnen 24 uur, een arts! Er bestaat geen inenting tegen malaria.
  • Mugwerende middelen met DEET, muskietennet(ten) en vele andere producten kunt u bestellen via onze webshop.

In Venezuela loopt u niet alleen het risico op malaria, er komen ook andere infectieziekten voor. Laat uw vakantie niet door deze reizigersziekten bederven en vraag tijdig advies over vaccinaties en malariapillen voor Venezuela. Bekijk nu alvast het globale advies voor vaccinaties in Venezuala of meld u direct aan voor persoonlijk advies.

De voordelen van Thuisvaccinatie.nl op een rijtje:

Direct een afspraak maken »

Op reis naar een andere bestemming?

Gaat u op reis naar een andere bestemming dan Venezuela? Kies een van de letters in de lijst om de verplichte en aanbevolen vaccinaties voor uw reisbestemming te raadplegen.

Thuisvaccinatie.nl gebruikt cookies en vergelijkbare technologiën onder andere om u een optimale gebruikerservaring te bieden.
Ook kunnen we hierdoor het gedrag van bezoekers vastleggen en analyseren en daardoor onze website verbeteen.
Meer informatie hierover vindt u in ons Privacy statement.

Ja, ik accepteer cookies