Malaria in Venezuela

In Venezuela komt malaria voor

Malaria in Venezuela

U kunt in Venezuela malaria oplopen, wanneer u hier op reis bent. Bescherm u daarom goed tijdens uw (door)reis om besmetting met malaria te voorkomen!
 

Bescherming tegen malaria in Venezuela

In de staten Amazonas, Bolivar en Delta Amacuro komt malaria voor. Ook rond de Angel Falls in Venezuela loopt u het risico malaria op te lopen. Malaria wordt verspreid door muggenbeten, het is daarom zeer belangrijk om muggenbeten te voorkomen. Zorg er dus voor dat u voldoende anti-muggenmaatregelen meeneemt, zoals een muskietennet.

Daarnaast kunt u ook malariapillen innemen om malaria te voorkomen. Dankzij deze pillen duurt het langer voordat er gevaarlijke complicaties optreden en is er meer tijd om medisch in te grijpen.

In de overige staten van Venezuela komt ook malaria voor, maar volstaan muggenwerende maatregelen. Op Isla Margarita komt geen malaria voor.
 

Overige gezondheidsrisico’s Venezuela

Naast malaria dient u ook rekening te houden met enkele andere infectieziekten en risico’s:

Op reis naar een andere bestemming?

Gaat u op reis naar een andere bestemming dan Venezuela? Kies een van de letters in de lijst om de verplichte en aanbevolen vaccinaties voor uw reisbestemming te raadplegen.

Thuisvaccinatie.nl gebruikt cookies en vergelijkbare technologiën onder andere om u een optimale gebruikerservaring te bieden.
Ook kunnen we hierdoor het gedrag van bezoekers vastleggen en analyseren en daardoor onze website verbeteen.
Meer informatie hierover vindt u in ons Privacy statement.

Ja, ik accepteer cookies