Malaria in Zimbabwe

In Zimbabwe komt malaria voor

Malaria in Zimbabwe

Wanneer u naar of door Zimbabwe reist, heeft u de kans om besmet te raken met malaria. Daarom adviseren wij voor Zimbabwe het gebruik van malariapillen. Voor een specifiek advies over medicatie kunt u terecht bij een van onze artsen.

Malaria in Zimbabwe voorkomen

Malaria kunt u oplopen door een muggenbeet. Het is daarom heel belangrijk om muggenbeten te voorkomen. Wij adviseren dan ook om bedekkende kleding te dragen en mugwerende middelen met DEET te gebruiken. De muggen die u met malaria kunnen besmetten, steken voor ’s avonds, ’s nachts en in de vroege ochtenduren. Slaap daarom ’s nachts onder een muskietennet om muggenbeten te voorkomen.

Daarnaast is het verstandig om malariapillen in te nemen om malaria te voorkomen wanneer u naar Zimbabwe reist. Dankzij deze pillen duurt het langer voordat er gevaarlijke complicaties optreden en is er meer tijd om medisch in te grijpen. Tevens zijn er ook nog andere vaccinaties verplicht voor Zimbabwe.

Reist u naar een andere bestemming?

Gaat u op reis naar een andere bestemming dan Zimbabwe? Kies dan een van de letters in de lijst om de verplichte en aanbevolen vaccinaties voor uw reisbestemming te raadplegen.


Direct een afspraak maken »
 

Wij gebruiken cookies om je bezoek aan deze website gemakkelijk te maken. Bezoek je onze website, dan ga je akkoord met deze cookies.