Vaccinatieadvies Zuid-Afrika

Vaccinatieadvies

Thuisvaccinatie Arts

Aanbevolen

DTPHepatitis A

Verplicht

Geen

Aanvullend

Gele KoortsMazelenHepatitis BTBCRabies

Malaria

Mogelijk malaria aanwezig
Check vergoeding Afspraak maken

Inentingen Zuid-Afrika

Zuid-Afrika is een prachtige vakantiebestemming, maar brengt helaas ook risico’s voor reizigers met zich mee. In het land komen vervelende infectieziekten voor, die u kunt oplopen wanneer u geen inentingen tegen deze ziekten heeft. Ga dus goed voorbereid op reis met alle inentingen voor Zuid-Afrika.

Bereid u goed voor: inentingen Zuid-Afrika

Een goede voorbereiding van uw reis gaat verder dan het boeken en uw koffer inpakken. U kunt op vakantie te maken krijgen met vervelende infectieziekten, die zeer eenvoudig voorkomen worden door te vaccineren. Bereid u daarom goed voor op uw reis door alle verplichte inentingen voor Zuid-Afrika te halen.

Aanbevolen inentingen Zuid-Afrika

Afhankelijk van uw exacte reisbestemming in het land en de reisduur worden er een aantal inentingen aanbevolen voor Zuid-Afrika. Deze inentingen worden aanbevolen vanaf een bepaalde reisduur en kan dus verschillend zijn voor iedere vakantie.

Om de kans op infectieziekten te verkleinen, worden sommige inentingen altijd geadviseerd, ongeacht uw verblijfsduur in Zuid-Afrika. Zorg dat u goed voorbereid bent en laat u in ieder geval vaccineren tegen:

Gaat u langer dan drie maanden door Zuid-Afrika reizen? Dan bevelen wij de volgende aanvullende inentingen aan om ziekten te voorkomen. Let wel op dat deze vaccinaties kunnen verschillen per persoon, reisduur en situatie.

Gele koorts inenting: verplicht

De gele koorts vaccinatie is alleen verplicht wanneer u Zuid-Afrika wilt inreizen vanuit een land waar gele koorts voorkomt. Deze ziekte komt in Afrika en Zuid-Amerika voor. Als u vanuit Nederland naar Zuid-Afrika reist, en onderweg niet in een gele koorts land komt, is de gele koorts inenting voor u niet verplicht. 

Maak een afspraak voor vaccinaties thuis

Welke inentingen u precies nodig heeft en wij adviseren, is afhankelijk van uw persoonlijke (gezondheids)situatie. Maak daarom vandaag nog een afspraak bij Thuisvaccinatie.nl voor een persoonlijke check. Onze artsen komen gewoon bij u thuis langs, ook ’s avonds en in het weekend!

Direct een afspraak maken »

Maak kennis met Thuisvaccinatie.nl

Thuisvaccinatie.nl gebruikt cookies en vergelijkbare technologiën onder andere om u een optimale gebruikerservaring te bieden.
Ook kunnen we hierdoor het gedrag van bezoekers vastleggen en analyseren en daardoor onze website verbeteen.
Meer informatie hierover vindt u in ons Privacy statement.

Ja, ik accepteer cookies