Malaria in Zuid-Korea

In Zuid-Korea komt malaria voor

Malaria in Zuid-Korea

Malaria komt in Zuid-Korea alleen voor in het grensgebied met Noord-Korea (provincies Kyônggi-do en Gyeonggi-Do, inclusief de stad Incheon) en dan alleen in de maanden juni tot en met oktober. De rest van het land is malaria vrij.

Wilt u een persoonsgebonden malaria-advies voor Zuid-Korea? Meld u dan bij Thuisvaccinatie aan via de onderstaande knop.

Direct een afspraak maken »
 

Malariapillen: heb ik ze nodig voor Zuid-Korea?

Voor dit land hebben verreweg de meeste reizigers géén malariapillen nodig omdat het risico op malaria afwezig of klein is. In het grensgebied met Noord-Korea is het tijdens het malariaseizoen (juni t/m oktober) wel van belang om uzelf goed tegen muggenbeten te beschermen. De enige groep mensen die hier wel malariapillen nodig hebben zijn mensen zonder milt.

Het is belangrijk om uzelf goed tegen muggenbeten te beschermen. Hiertoe hebben wij de volgende tips:

  • Draag bedekkende kleding en gebruik mugwerende middelen met DEET.
  • De muggen die malaria overbrengen, steken vooral ‘s avonds, ‘s nachts en in de vroege ochtend. Slaap ‘s nachts onder een muskietennet.
  • Krijgt u koorts tijdens of na uw verblijf in een malariagebied? Bezoek dan zo snel mogelijk, maar in ieder geval binnen 24 uur, een arts! Er bestaat geen inenting tegen malaria.
  • Mugwerende middelen met DEET, muskietennet(ten) en vele andere producten kunt u bestellen via onze webshop.

In Zuid-Korea loopt u niet alleen het risico op malaria, er komen ook andere infectieziekten voor. Laat uw vakantie niet door deze reizigersziekten bederven en vraag tijdig advies over vaccinaties en malariapillen voor Zuid-Korea. Bekijk nu alvast het globale advies voor vaccinaties in Zuid-Korea of meld u direct aan voor persoonlijk advies.

De voordelen van Thuisvaccinatie.nl op een rijtje:

Direct een afspraak maken »

Wilt u meer weten over malaria in omliggende landen van Zuid-Korea of vaccinatieadviezen? Lees dan onze gerelateerde adviezen hieronder.

Malaria- en vaccinatieadvies China

Malaria- en vaccinatieadvies Mongolië

Malaria- en vaccinatieadvies Rusland

Malaria- en vaccinatieadvies Noord-Korea

Wilt u meer weten over Thuisvaccinatie.nl? Neem dan eens een kijkje bij onze veelgestelde vragen of lees meer over onze werkwijze. Wij wijzen u bovendien graag op onze handige tips en reisartikelen voor een optimale bescherming tegen infectieziekten tijdens uw reis. Voor onze unieke service hanteren wij marktconforme tarieven.

 

Thuisvaccinatie.nl gebruikt cookies en vergelijkbare technologiën onder andere om u een optimale gebruikerservaring te bieden.
Ook kunnen we hierdoor het gedrag van bezoekers vastleggen en analyseren en daardoor onze website verbeteen.
Meer informatie hierover vindt u in ons Privacy statement.

Ja, ik accepteer cookies