Malaria in Zuid-Soedan

In Zuid-Soedan komt malaria voor

Malaria in Zuid-Soedan

U kunt in Zuid-Soedan malaria oplopen, wanneer u hier op reis bent. Bescherm u daarom goed tijdens uw (door)reis om besmetting met malaria te voorkomen!
 

Bescherming tegen malaria in Zuid-Soedan

In Zuid-Soedan loopt u het risico malaria op te lopen. Malaria wordt verspreid door muggenbeten, het is daarom zeer belangrijk om muggenbeten te voorkomen. Zorg er dus voor dat u voldoende anti-muggenmaatregelen meeneemt, zoals een muskietennet.

Daarnaast kunt u ook malariapillen innemen om malaria te voorkomen. Dankzij deze pillen duurt het langer voordat er gevaarlijke complicaties optreden en is er meer tijd om medisch in te grijpen.
 

Overige gezondheidsrisico’s Zuid-Soedan

Naast malaria dient u ook rekening te houden met enkele andere infectieziekten en risico’s:

  • In Zuid-Soedan kunt u ook te maken krijgen met schistosomiasis (bilharzia). Voor deze ziekte is nog geen vaccin beschikbaar. Lees meer over schistosomiasis.
  • Reizigersdiarree is vooral een vervelende infectieziekte die u kunt oplopen door een bacterie, virus of parasiet. Lees meer over reizigersdiarree en wat u kunt doen om het te voorkomen.
     

Op reis naar een andere bestemming?

Gaat u op reis naar een andere bestemming dan Zuid-Soedan? Kies een van de letters in de lijst om de verplichte en aanbevolen vaccinaties voor uw reisbestemming te raadplegen.

Thuisvaccinatie.nl gebruikt cookies en vergelijkbare technologiën onder andere om u een optimale gebruikerservaring te bieden.
Ook kunnen we hierdoor het gedrag van bezoekers vastleggen en analyseren en daardoor onze website verbeteen.
Meer informatie hierover vindt u in ons Privacy statement.

Ja, ik accepteer cookies