Malariagebieden

Malariagebieden: waar?

Malariagebieden komen voor in meerdere delen van de wereld. In Afrika zijn er een aantal malariagebieden, net als in Midden en Zuid-Amerika en Zuidoost-Azië. Gaat u binnenkort op reis naar één van deze malariagebieden of wilt u weten of er op uw bestemming een risico is op malaria? Zie onderstaande wereldkaart voor de malariagebieden.

Wereldkaart: malariagebieden

 

Malariagebieden: welke malariatabletten?

Op de wereldkaart ziet u waar malariatabletten en/of mugwerende maatregelen worden aangeraden. De malariagebieden kunnen verschuiven in de loop der tijd, onze arts geeft u altijd een persoonlijk en actueel advies.

Soorten malariatabletten

Wanneer u op reis gaat naar één van de gebieden waar malaria voorkomt, kunt u malariatabletten slikken om besmetting met malaria te voorkomen. Het soort pil dat u krijgt voorgeschreven, hangt af van welke malariagebieden u bezoekt, de verblijfsduur, uw gezondheidstoestand en eventuele andere medicijnen die u gebruikt.

Mugwerende maatregelen

Daarnaast adviseren we mugwerende maatregelen te treffen, zoals het gebruik van een klamboe en DEET. U kunt deze producten vinden op onze webshop

 

Advies nodig?

Selecteer uw bestemming
Thuisvaccinatie Arts

Thuisvaccinatie.nl gebruikt cookies en vergelijkbare technologiën onder andere om u een optimale gebruikerservaring te bieden.
Ook kunnen we hierdoor het gedrag van bezoekers vastleggen en analyseren en daardoor onze website verbeteen.
Meer informatie hierover vindt u in ons Privacy statement.

Ja, ik accepteer cookies