Chikungunya grijpt om zich heen

05 december 2014

De reizigersziekte chikungunya duikt op steeds meer plaatsen op. Waar het virus vroeger alleen rond de Indische Oceaan voorkwam, is er nu ook een besmettingskans in het Caribisch gebied en in westerse landen zoals de Verenigde Staten en Frankrijk. 
 
U kunt besmet raken met chikungunya door de beet van een besmette mug. De muggen die de ziekte overbrengen, steken overdag. Zorg dus dat u voorkomt dat muggen u kunnen steken. Draag bedekkende kleding en smeer uw blote huid in met mugwerende middelen met DEET. 
 
Een infectie met chikungunya is meestal niet dodelijk, maar brengt wel vervelende ziekteverschijnselen met zich mee. Denk hierbij onder andere aan hoofdpijn en spier- en gewrichtspijnen. Bij baby’s, ouderen en mensen met een andere ziekte kan een chikungunya infectie ernstiger verlopen. 
 
Meer weten over chikungunya of andere infectieziekten die u tijdens uw reis kunt oplopen? Lees dan onze gerelateerde artikelen:
 
Terug naar overzicht

Thuisvaccinatie.nl gebruikt cookies en vergelijkbare technologiën onder andere om u een optimale gebruikerservaring te bieden.
Ook kunnen we hierdoor het gedrag van bezoekers vastleggen en analyseren en daardoor onze website verbeteen.
Meer informatie hierover vindt u in ons Privacy statement.

Ja, ik accepteer cookies