Ebola nog niet verslagen in Liberia

23 maart 2015

Voor het eerst in weken is in Liberia een besmetting met ebola vastgesteld. Daarmee is de hoop vervlogen dat het land binnenkort ebola-vrij kan worden verklaard.
 
De diagnose werd gesteld in een ziekenhuis in de Liberiaanse hoofdstad Monrovia. De patiënt is een vrouw. Ze is naar een ebola-kliniek gebracht.
 
Onderzocht wordt waar de vrouw de ziekte heeft opgelopen. Volgens de gezondheidsautoriteiten lijkt het erop dat ze geen contact heeft gehad met andere ebola-patiënten. Morgen is er spoedoverleg over de kwestie.
 
42 dagen
 
Op 5 maart werd in Liberia de laatste ebola-patiënt ontslagen uit het ziekenhuis. Om door de Wereldgezondheidsorganisatie ebola-vrij te worden verklaard, hadden er nadien 42 dagen lang geen nieuwe gevallen mogen opduiken in het land.
Liberia is het land dat het hardst is getroffen door de ziekte. Het merendeel van de ruim 10.000 doden is in Liberia gevallen.
 
Van de drie zwaarst getroffen landen was Liberia ook het land waar ebola het hardst op zijn retour leek. In Guinee en Sierra Leone worden nog geregeld nieuwe besmettingen vastgesteld.
 
(Bron: NOS.nl)
Terug naar overzicht

Thuisvaccinatie.nl gebruikt cookies en vergelijkbare technologiën onder andere om u een optimale gebruikerservaring te bieden.
Ook kunnen we hierdoor het gedrag van bezoekers vastleggen en analyseren en daardoor onze website verbeteen.
Meer informatie hierover vindt u in ons Privacy statement.

Ja, ik accepteer cookies