Gele koorts in Suriname

15 maart 2017

Gele koorts in Suriname

In Nederland is bij een persoon gele koorts vastgesteld. De persoon heeft in Suriname de ziekte opgelopen. Normaal gesproken komt deze ziekte daar niet voor. Dit komt onder andere doordat er tegen gele koorts gevaccineerd wordt.

Gele koorts is een tropische ziekte die wordt overgedragen door muggen en is niet overdraagbaar van mens tot mens. In Nederland zijn al sinds 30 jaar geen ziektegevallen van gele koorts geconstateerd. De ziekte komt in bepaalde tropische delen van Afrika en Zuid-Amerika voor en kan worden meegenomen naar Nederland.

In Suriname komen muggen voor die het gele koorts virus kunnen verspreiden; er zijn zowel hoog- als laagrisico gebieden. Er is geen specifiek geneesmiddel tegen gele koorts wanneer u dit virus heeft opgelopen. Thuisvaccinatie beveelt daarom aan om een gele koorts vaccinatie te nemen indien u naar Suriname gaat. Deze vaccinatie kunt u via Thuisvaccinatie krijgen op het moment dat het u uitkomt. Plan hier uw afspraak in en bescherm uzelf tegen ziektes.

Bron: RIVM

Terug naar overzicht

Thuisvaccinatie.nl gebruikt cookies en vergelijkbare technologiën onder andere om u een optimale gebruikerservaring te bieden.
Ook kunnen we hierdoor het gedrag van bezoekers vastleggen en analyseren en daardoor onze website verbeteen.
Meer informatie hierover vindt u in ons Privacy statement.

Ja, ik accepteer cookies