Gelekte stukken geven inzicht ontwikkeling ebola-vaccin

27 oktober 2014

Gelekte documenten van een bijeenkomst van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) over ebola onthullen details over de ontwikkeling en productie van vaccins tegen dit virus.
De documenten zijn in handen gekomen van de redactie van Science Insider, de website van het wetenschapsblad Science over wetenschapsbeleid.
 
De bijeenkomst over 'toegang tot en financiering van ebola-vaccins' vond donderdag plaats. In de documenten staan harde cijfers, die laten zien dat er nog heel wat hordes te nemen zijn voor er een werkzaam vaccin beschikbaar komt.
 
Farmaceut GlaxoSmithKline (GSK) is het verst met een vacccin. Het bedrijf verwacht de eerste voorlopige resultaten van een kleine studie begin november.
 
In die studie keek het bedrijf naar de veiligheid en immuunrespons van mensen die geen risico lopen op Ebolabesmetting. Bij een gunstige uitkomst kunnen begin volgend jaar tests van start gaan in West-Afrika.
 
 
(Bron: NU.nl)
 
Wilt u meer weten over ebola? Lees dan de gerelateerde artikelen hieronder, of kijk eens in ons nieuwsarchief.
 
Terug naar overzicht

Wij gebruiken cookies om je bezoek aan deze website gemakkelijk te maken. Bezoek je onze website, dan ga je akkoord met deze cookies.