GGD waarschuwt voor kinkhoest in Gelderland

18 februari 2015

GGD Gelderland-Zuid waarschuwt voor kinkhoest in die regio. De GGD krijgt ruim dertig meldingen per maand, zegt een arts bij Omroep Gelderland. Ze adviseert mensen die hoesten de hand voor hun mond te doen en niet op kraamvisite gaan. In 2012 was er in Nederland voor het laatst een kinkhoest-epidemie.
 
Kinkhoest wordt veroorzaakt door een bacterie en is levensgevaarlijk voor baby's. De ziekte is besmettelijk tot vier weken nadat het hoesten is begonnen. Voor volwassenen is kinkhoest niet gevaarlijk. Zeer jonge kinderen kunnen uitgeput raken door het hoesten.
 
In Nederland wordt sinds 1954 tegen kinkhoest gevaccineerd. Maar de inenting beschermt volgens het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) niet levenslang
 
(Bron: NOS.nl)
 
Wilt u meer weten over Thuisvaccinatie.nl? Neem dan eens een kijkje bij onze veelgestelde vragen of lees meer over onze werkwijze. Wij wijzen u bovendien graag op onze handige tips en reisartikelen voor een optimale bescherming tegen infectieziekten tijdens uw reis. Voor onze unieke service hanteren wij marktconforme tarieven.

 

Terug naar overzicht

Wij gebruiken cookies om je bezoek aan deze website gemakkelijk te maken. Bezoek je onze website, dan ga je akkoord met deze cookies.