Liberia deelt experimentele ebolavaccins uit

02 februari 2015

Liberia verstrekt maandag de eerste proefvaccins tegen ebola aan vrijwilligers. Met onder meer zang en dans probeerden de autoriteiten de bevolking van een dichtbevolkte wijk van de hoofdstad Monrovia maandagochtend warm te maken voor het nog experimentele middel.
 
Een muziekgroep trachtte de toegestroomde belangstellenden te informeren over en te overtuigen van het nut van het vaccin. Veel Liberianen staan gereserveerd tegenover inenting tegen ebola. De wildste samenzweringstheorieën doen over het middel de ronde.
 
De Liberiaanse vicepresident Joseph Nyumah Boakai hield het ebolavaccin maandag ten doop in aanwezigheid van afgevaardigden van de Amerikaanse ambassade en de Wereldgezondheidsorganisatie. Hij noemde het middel 'erg belangrijk voor Liberia en voor de hele wereld'. Hij sprak zijn landgenoten moed in 'want het gaat werken'.
 
De Verenigde Staten en Liberia werken samen bij de proef met het vaccin. Dat bevat een kleine hoeveelheid van het dodelijke virus en wekt een afweerreactie op in een ingeënt persoon.
 
In de drie landen die het zwaarst getroffen zijn door de ebola-uitbraak, Guinee, Sierra Leone en Liberia, lijkt de epidemie te luwen. Volgens de WHO zijn afgelopen week voor het eerst sinds juni minder dan honderd nieuwe besmettingen gemeld.
 
Sinds het virus in maart opdook zijn meer dan achtduizend mensen eraan bezweken.
 
(Bron: Novum/AP)
 

 

Terug naar overzicht

Thuisvaccinatie.nl gebruikt cookies en vergelijkbare technologiën onder andere om u een optimale gebruikerservaring te bieden.
Ook kunnen we hierdoor het gedrag van bezoekers vastleggen en analyseren en daardoor onze website verbeteen.
Meer informatie hierover vindt u in ons Privacy statement.

Ja, ik accepteer cookies