Malaria eist steeds minder levens

09 december 2014

Het aantal mensen dat sterft aan malaria, is sinds het jaar 2000 sterk afgenomen. Bij steeds meer mensen wordt de ziekte op tijd ontdekt en steeds meer mensen hebben een klamboe die hen beschermt tegen de malariamug.
 
De wereldgezondheidsorganisatie WHO meldt dat wereldwijd het sterftecijfer door malaria tussen 2000 en 2013 met 47 procent is gedaald. In Afrika, waar 90 procent van de sterftegevallen voorkomt, is het zelfs met 54 procent afgenomen.
 
De VN-organisatie maakt zich wel zorgen over de situatie in West-Afrika. In landen die getroffen zijn door het ebolavirus ligt de behandeling en preventie van malaria vrijwel stil. 
 
Wereldwijd zijn vorig jaar zo'n 584.000 mensen overleden aan malaria. Verreweg de meeste slachtoffers zijn kinderen onder de vijf jaar.
 
(Bron: NOS.nl)
 
Reist u binnenkort ook naar een bestemming waar malaria voorkomt? Dan heeft u mogelijk malariapillen en producten zoals mugwerende middelen met DEET of een klamboe nodig. Deze accesoires en vele andere producten zijn te vinden in onze webshop.
Terug naar overzicht

Thuisvaccinatie.nl gebruikt cookies en vergelijkbare technologiën onder andere om u een optimale gebruikerservaring te bieden.
Ook kunnen we hierdoor het gedrag van bezoekers vastleggen en analyseren en daardoor onze website verbeteen.
Meer informatie hierover vindt u in ons Privacy statement.

Ja, ik accepteer cookies